16.2 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiSe inghesuie sa conduca Sectorul 6 din Bucuresti la fel cum s-au...

Se inghesuie sa conduca Sectorul 6 din Bucuresti la fel cum s-au inghesuit sa-si ASCUNDA averile in Panama!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul primar Cristian Poteraș sau actualul candidat Gabriel Mutu, sunt doar doua dintre personajele cu aspiratii de putere in Sectorul 6 al Bucurestiului care au fost prinse ascunzandu-si banii in offshore-uri din Panama. Politicienii romani se inghesuie la putere la fel cum s-au inghsuit sa evite plata taxelor catre stat si sa fenteze legile.

Apropiații fostului primar de la sectorul 6, Cristian Poteraș, parlamentarul Gabriel Mutu sau grupul de firme din jurul mărcii de vin Murfatlar au apelat la offshore-uri în Panama, statul paradis fiscal de pe continentul american. Inclusiv fostul premier, Victor Ponta, și-a cumpărat un apartament de la un SRL controlat printr-o firmă din Panama.

Din anul 2001 și până acum,  1.470 de menționări ale unor offshore-uri din Panama au fost înregistrate la Registrul Comerțului, așa cum reiese din datele obținute de Libertatea. Cum unele firme de pe continentul american erau amintite de două-trei ori, reiese, cu aproximație, că aproape 200 de societăți înregistrate în Panama au fost în ultimii 15 ani acționare în srl-uri din România. Este vorba de firme de tip căsuță poștală  care puteau deschide un cont bancar în Panama din care se plătească sau unde să adune bani fără a fi impozitați și fără a explica preveniența lor.


Citeste si:

Șefi de state, actori celebri, vedete internationale si miliardari isi ascund banii in Panama! Putin, Messi sau Porosenko sunt doar CATEVA NUME!


Senatorul PSD Gabriel Mutu, candidatul la Primăria Sector 6, a fost implicat în mai multe afaceri în care l-a avut partener pe Bogdan Gabriel Iordăchescu sau pe Raluca Petcu. Aceștia sunt implicați în mai multe companii cu acționariat panamez, societați în care Mutu a recunoscut că a avut legături, dar spune că a ieșit din aceste offshore-uri. Romconsulting Properties este un srl dețintut de firma panameză Darval Investments.

Și gruparea condusă de fostul primar Cristian Poteraș, condamnat anul trecut la opt ani de închisoare pentru mai multe retrocedări ilegale, avea firme cu căsuță poștală pe continentul american. Spre exemplu, srl-ul Premier Imobiliar din București este controlat prin două societăți panameze, Chandler Commercial și Magford Consulting Corp, ambele reprezentate de Nicolae Ion Berendea. Acesta din urmă era unul dintre beneficiarii terenurilor retrocedate abuziv de Poteraș.

Gabriel Mutu nu este deloc la primele probleme cu legea. In 2014 DIICOT demara un doar de evaziune fiscala in era implicat. ”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Structura Centrală împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., au anihilat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor proveniți din infracțiuni”, aratau atunci procurorii.

”Cu privire la inculpatul Mutu Gabriel, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale și pentru comiterea infracțiunilor de folosirea cu rea credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Față de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile sc GM BUILDING MANAGEMENT SRL în conturile societăţilor menţionate.

Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul  sumei totale de 1 064 692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre  societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat,  fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale”.

Ultimele stiri