Acasă ACTUALITATE Secretele TERIFIANTE ale CELUI MAI LUNG TUNEL din Romania! Sinele de tren...

Secretele TERIFIANTE ale CELUI MAI LUNG TUNEL din Romania! Sinele de tren sunt bantuite si acum de o fantoma!

41

Legenda spune ca inginerul care a proiectat mareata constructie de la Teliu pazeste si acum tunelul. Ar fi luat forma unei fantome misterioase care strabate sinele intunecate de mai bine de noua decenii, conform kanald.ro.

Un inginer al carui prenume s-a pierdut in negura vremurilor incepe cel mai indraznet proiect pentru epoca interbelica. Isi pune in cap sa construiasca cel mai lung tunel din Romania. Vrea sa lege Buzaul de Brasov si mai apoi Ardealul de Dobrogea.

Coltana pe numele lui isi ia angajamentul sa conduca o echipa gigantica. 6000 de oameni care incep sa munceasca zi de zi la tunelul care urma sa aiba aproape 5 kilometri lungime. Azi, istoria acestui tunel o mai stie doar Vasile Sarb. Tatal si bunicul lui au muncit la tunel zi de zi, vreme de sapte ani. Dupa  2500 de zile de munca, inginerul Coltana priveste mandru la constructia sa!


Citeste si:

Insula lui Ahile: Adevarul ISTORIC despre Ahile, eroul de la Termopile, ajuns pe pamantul Romaniei de astazi!

Izvorul fermecat din judetul ALBA vindeca ORICE BOALA!


Inginerul isi gaseste sfarsitul in tunelul care l-a facut celebru. Oamenii spun ca sufletul lui Coltana nu isi gaseste linistea si ca se plimba si acum prin tunel. Lucruri necurate, spune Vasile Sarb.  Evita subiectul, dar recunoaste ca a auzit vorbindu-se despre o silueta care ar fi fost vazuta in tunel.

Inginerul ar fi fost ingropat la loc de cinste in cimitirul din comuna. Sa-si aduca aminte toata lumea de el si de maretia pe care a lasat o in urma, scrie kanald.ro.

Cat este mit si cat realitate nimeni nu stie. Dar legenda inginerului Coltana s-a pastrat pana in zilele noastre. Tunelul sau ramane, insa, o realitatea; a costat statul roman peste 100 de milioane de lei la acea vreme si zeci de oameni si-au dat ultima suflare in timp ce lucrau la mareata constructie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos