Acasă Social Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ATACA DUR Constitutia Romaniei!

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ATACA DUR Constitutia Romaniei!

Biserica Ortodoxă Română ia atitudine în mod oficial. BOR sprijină inițiativa mirenilor pentru amendarea Constituției în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, Sfântul Sinod a luat act cu apreciere de inițiativa cetățenească pentru amendarea articolului 48 din Constituția României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. „Această inițiativă a mirenilor aparținând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învățătura acesteia despre familie, precum și poziția sa constantă din punct de vedere juridic”, precizează comunicatul. În altă ordine de idei, Sfântul Sinod a reînnoit apelul de ajutorare a comunităților parohiale cu venituri reduse, în special din mediul rural, de către parohiile cu posibilități financiare mai mari, precum și de identificare a unor noi modalități și mijloace de întrajutorare frățească.


Citeste si:

Patriarhia Romana si-a inaugurat PROPRIUL SERVICIU DE AMBULANTA!

Patriarhul Daniel a RECUNOSCUT: Am folosit COLOANA OFICIALA fara sa avem voie!

GALERIE FOTO – Viralul anului in Romania il are pe Patriarhul Daniel in centrul actiunii! Toti strainii se MINUNEAZA!


Sfântul Sinod a solicitat eparhiilor să examineze impactul pe care îl au noile reglementări privind sprijinul acordat de stat cultelor recunoscute din România asupra activităților edilitare și social filantropice ale Bisericii. Totodată, Sfântul Sinod a încredințat mandatul său patriarhului Daniel pentru susținerea poziției Bisericii Ortodoxe Române la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care va avea loc între 22 și 28 ianuarie, la Centrul de conferințe al Patriarhiei Ecumenice de la Chambesy (lângă Geneva, Elveția).

„Scopul acestei sinaxe este de a evalua și valida textele propuse spre aprobare la viitoarea întrunire a Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, anunțată pentru luna iunie 2016, în preajma sărbătorii Rusaliilor”, precizează comunicatul de presă. Prima ședință de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din acest an a avut loc joi, sub președinția patriarhului Daniel, spun cei de la Agerpres.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRomania SOLICITA OFICIAL NATO sa aduca o flota de nave de razboi in Marea Neagra!
Articolul următorCe se intampla daca rupi in doua medicamentele?! Niciun doctor nu ti-a spus asta!