Acasă Bistrita Nasaud Patriarhia Romana si-a inaugurat PROPRIUL SERVICIU DE AMBULANTA!

Patriarhia Romana si-a inaugurat PROPRIUL SERVICIU DE AMBULANTA!

13
Primul Serviciu de Ambulanta din Patriarhia Romana, apartinand Arhiepiscopiei Clujului, a fost inaugurat marti la Bistrita. Infiintat de Asociatia „Filantropia Ortodoxa”, proiectul unic la nivelul Patriarhiei Romane va oferi transport bolnavilor care nu se afla in stare critica, a explicat presedintele Asociatiei, parintele Marius Pintican.

„Incercam sa intregim activitatea serviciilor noastre medicale in judetul Bistrita-Nasaud prin serviciile medicale pe care le desfasuram de doi ani de zile. Serviciul va deservi pacientii care nu necesita asistenta specializata, mai precis va veni in sprijinul persoanelor care vor sa fie internate in spital si care nu necesita supraveghere medicala intensa”, a declarat acesta, potrivit RadioRenasterea.ro.

La sediul Asociatiei „Filantropia Ortodoxa” Bistrita va functiona un dispecerat, iar cei care doresc pot apela direct organizatia la numarul de telefon 0363. 107. 076, iar din luna ianuarie si la numarul unic de urgenta 112.

La inaugurarea Serviciului de Ambulanta, alaturi de oficialitati locale si judetene a luat parte si Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Andrei. Ierarhul a savarsit sfintirea spatiului unde serviciul de Ambulanta „Filantropia Ortodoxa” isi va desfasura activitatea precum si autospecialele puse la dispozitia bolnavilor.


Citeste si:

Mitropolitul Clujuluia subliniat ca acest proiect este de un real folos pentru pacientii care de cele mai multe ori nu se pot deplasa si au nevoie de ingrijire medicala: „Filantropia Ortodoxa din Bistrita desfasoara mai multe proiecte, iar cel mai nou proiect este cel cu Serviciul de Ambulanta. Inainte aveam doua camine de batrani, cantina sociala din Bistrita, centrul de zi pentru persoane din Bistrita si multe altele, dar presedintele al Asociatiei Filantropia Ortodoxa din Bistrita, parintele Ioan Pintican a observat ca multi dintre cei care apeleaza la ajutorul nostru sunt nedeplasabili si cu masini improvizate sau rugand pe unul si pe altul sa ne ajute sa ii ducem la caminul de batrani, sa ii aducem aici la centrul Filantropiei pentru ajutoare, e mai greu. Atunci s-a nascut aceasta idee, sa facem rost de o ambulanta care sa ne ajute la aceste servicii. Cred ca e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Romana. Noi speram ca vor fi si altele pentru ca Filantropia Ortodoxa are filiala mare si in Cluj, dar acolo nu avem o ambulanta ca si aici. Poate in timp vom avea si acolo pentru ca inca o data, este de mare folos pentru a-i deplasa pe cei ce nu se pot deplasa singuri pentru a fi ajutati.”

Asociatia Filantropia Ortodoxa, filiala Bistrita-Nasaud, a fost infiintata in 2012. In cei trei ani de activitate, asociatia a deschis la Cusma si la Maieru doua centre rezidentiale pentru persoane varstnice, un serviciu de ingrijiri medicale la domiciliu pentru intreg judetul, iar la Bistrita un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfantului Simion, cantina sociala „Sfanta Filofteia” si cabinetul medico-social „Sfintii Apostoli Petru, Pavel si Andrei”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos