26.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniSingura biserica din lume in care sfintii tin doliu! Misterul aurelor negre...

Singura biserica din lume in care sfintii tin doliu! Misterul aurelor negre de la Ipotesti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Este singurul loc din lume unde se poate vedea asa ceva, iar pana de curand nu multa lumea stia despre semnificatia lor.

Pe zidăria interioară a bisericii din Ipotești, aşa cum nicăieri în lume nu se găseşte, sunt sfinţi trişti cu aureole negre. Toată biserica este dominată de aceşti îngeri şi mucenici negri.

„Este o pictură unicat în lume. Nicăieri sfinţii nu au aureolele negre”, a explicat specialistul Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu din Botoşani, citat de Adevarul.ro.

De ce sfinţii au aureole negre? De ce au veşminte cernite şi nu îmbrăcate în aur, ca pretutideni unde avem de-a face cu pictură bisericească ortodoxă?

„Sfinţii poartă doliu pentru Eminescu. Aşa au fost concepuţi. Aici, la Ipoteşti, după moartea poetului, până şi mucenicii şi tot cosmosul întruchipat aici poartă doliu, pentru destinul tragic al lui Eminescu”, spune eminescologul Valentin Coşereanu, cercetător la Memorialul Ipoteşti.


Citeste si:

Icoana care PLANGE cu parintele Arsenie Boca: Pozitia OFICIALA a Bisericii Ortodoxe Romane!

Mesajele ascunse din icoanele pictate de parintele Arsenie Boca SUNT MAI ACTUALE CA ORICAND!


Printre sfinţii cerniţi, pe un perete lateral, privind la altar, se află imaginea unui tânăr de 20 de ani îmbrăcat şi el în negru. Este chiar poetul Mihai Eminescu, cred specialistii.

Sursa: Adevarul.ro

Ultimele stiri