Acasă Social Siteul MAI a fost CLONAT! Cetatenilor li se cer bani si date...

Siteul MAI a fost CLONAT! Cetatenilor li se cer bani si date personale!

26

Mai multi cetateni au alarmat autoritatile dupa ce siteul MAI a fost clonat, prin care se cer date personale si sume de bani, sub pretextul unor fapte comise de cei care o acceseaza, au declarat oficiali din MAI.

In urma acestor sesizari, au fost alertate structurile specializate de combatere a criminalitatii informatice, care verifica informatiile semnalate, au mai spus sursele citate.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe site-ul propriu un mesaj prin care avertizeaza cetatenii sa nu dea curs solicitarilor de pe asa-zisul site „clona”, precizand totodata ca institutia are o singura pagina web, respectiv „www.mai.gov.ro”.

„Ministerul Afacerilor Interne a fost semnalat de existenta in spatiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuala ale site-ului institutional al MAI, prin care se solicita cetatenilor unele date cu caracter personal si/sau plata unor sume de bani invocandu-se diverse fapte pe care acestia le-ar fi comis. Rugam cetatenii care acceseaza sau primesc solicitari de genul celor mentionate mai sus sa nu puna la dispozitie datele solicitate si sa nu interactioneze in vreun fel prin aceste platforme web. MAI anunta public ca singurul site al institutiei este „http://www.mai.gov.ro”, iar orice alta pagina web nu ne apartine”, se arata in mesajul de intampinare postat pe site-ul MAI.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE-NE PENTRU CELE MAI IMPORTANTE STIRI
Articolul precedentCONTROL la toate UNITATILE BANCARE din tara!
Articolul următorPandurii Targu Jiu doborata la Vaslui, scor 1-2, in Liga I!