Acasă Social Sorin Ovidiu Vintu a fost saltat de politisti si dus la PICCJ!

Sorin Ovidiu Vintu a fost saltat de politisti si dus la PICCJ!

Sorin Ovidiu Vintu a fost saltat de politisti si dus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa s-a gasit un pasaport cu fotografia lui si numele altei persoane din Republica Moldova.

Politistii l-au dus pe Sorin Ovidiu Vintu la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), in baza unui mandat de aducere, acesta fiind audiat de procurori, au precizat sursele citate.

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Vintu mai are o condamnare de doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia dispusa de Tribunalul Bucuresti si confirmata de Curtea de Apel, in iunie 2013, nu este definitiva, fiind atacata cu recurs.

Intr-un alt dosar, in 13 septembrie 2012, procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata pe Vintu, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan, fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnostopol, in dosarul delapidarii Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidarii Petromservice este judecat la Tribunalul Bucuresti.

Vintu este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Procurorii DIICOT in cerceteaza pe Sorin Ovidiu Vintu, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan, Gheorghe Supeala si altor sapte persoane, pentru spalare de bani si delapidarea patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCe mesaj a transmis Papa Francisc liderilor politici reuniti la Davos!
Articolul următorCel putin 21 de persoane au murit intr-un accident de autobuz in Turcia!