Acasă Social Sotiile si copiii pompierilor care isi pierd VIATA in misiune se vor...

Sotiile si copiii pompierilor care isi pierd VIATA in misiune se vor putea angaja in MAI!

50

Sotiile si copiii pompierilor care isi pierd viata in misiune se vor putea angaja, la cerere, in cadrul aceluiasi minister, potrivit ministrului Radu Stroe.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, intr-un interviu acordat revistei ministerului, „Pentru patrie”, ca „o prioritate” pentru 2014 este adoptarea unui act normativ pentru acordarea de sprijin in cazul pompierilor raniti sau decedati in misiune.

„Vreau sa fie un set de masuri asemanator celui adoptat deja pentru politisti, care sa mentina un echilibru raportat pericolelor la care acestia se expun zi de zi”, a declarat Stroe.

Declaratia ministrului vine in contextul in care, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a fost deja adoptat un ordin de ministru care reglementeaza modalitatile prin care politistii raniti, incadrati in gradul III de invaliditate, pot ramane angajati pe functii ce nu implica efort fizic, iar copiii si sotiile acestora s-ar putea angaja in MAI.

Potrivit proiectului de act normativ propus de Stroe, un pompier ranit in timpul activitatii si incadrat in gradul III de invaliditate, ceea ce inseamna ca si-a pierdut jumatate din capacitate de munca, ar putea cere sa ramana angajat al MAI.

Ca si in cazul politistilor, pompierii al caror contract de munca incheiat cu MAI a incetat dupa ce au fost incadrati in gradul III de invaliditate vor putea cere reangajarea odata cu intrarea in vigoare a actului normativ, iar solicitarile vor trebui solutionate in maximum 45 de zile de la data inregistrarii.

Proiectul de ordin de ministru prevede si posibilitatea angajarii la cerere, ca politist sau personal contractual in unitati ale MAI, a copiilor aflati in intretinerea pompierului decedat sau incadrat intr-un grad de invaliditate ca urmare a ranirii sale in timpul exercitarii atributiilor de serviciu. Aceste masuri de protectie sunt aplicabile si sotului, respectiv sotiei pompierului.

De asemenea, copiii aflati in intretinerea pompierilor incadrati intr-un grad de invaliditate, ca urmare a ranirii acestora intr-un accident de munca, vor putea fi inmatriculati sau transferati in institutiile de invatamant ale MAI.

Sursa: mediafax.ro

 

Articolul precedentRomania va acorda Republicii Moldova 20 milioane de euro pentru scoli!
Articolul următorREVELION 2014 in Parcul Titan din Capitala, organizat de Primaria Sectorului 3! Taxi, Vunk, Proconsul, printre invitati!