Spitalul de Pediatrie MedLife incepe colaborarea cu asist. prof. privat dozent dr. Claudia Lill, medic specialist in otorinolaringologie pediatrica din Viena, Austria.
In baza parteneriatului cu unitatea sanitara privata din Romania, medicul va efectua atat consultatii cat si toata gama de interventii chirurgicale din specialitatea ORL Pediatrie. Totul se va realiza impreuna cu echipa de profesionisti care lucreaza in cadrul Spitalului de Pediatrie MedLife. In plus, MedLife a incheiat deja un acord de colaborare cu un alt reputat specialist din Austria, profesor de chirurgie pediatrica la Univeristatea din Viena. Acesta urmeaza sa bina curand in Romania.
Dr. Claudia Lill este profesor asistent la Universitatea din Viena, coordonator al compartimentului ORL Pediatrie din Spitalul AKH Viena si va efectua in Romania o gama larga de investigatii si interventii chirurgicale din domeniul O.R.L, printre care: diagnosticul si tratamentul tulburarilor de auz si vestibulare, diagnosticul si tratamentul infectiilor acute si cronice ale sinusului, screeningul cancerului, extirparea chisturilor cervicale, esofagoscopii si indepartarea corpilor straini, traheostomii, extirparea glandei submandibulare, diagnosticarea si indepartarea terapeutica a nodulilor limfatici, rezectia tumorilor, etc.
„MedLife, in calitate de lider de piata, faciliteaza prin aceste colaborari accesul romanilor la serviciile celor mai buni doctori din spitale europene cu renume, acasa, in Romania. Suntem mandri ca putem aduce specialisti cu cel mai inalt nivel de pregatire academica si experienta operatorie in centre medicale recunoscute la nivel mondial. Prin Sistemul Medical MedLife am dezvoltat aceasta zona a expertizei internationale, care ofera valoare incontestabila actului medical, atat prin beneficiile aduse pacientilor cat si prin know-how-ul oferit echipei noastre de specialisti, care au ocazia sa faca performanta alaturi de acesti medici valorosi” a declarat Nicolae Marcu, director general MedLife.
Proiectul de colaborare se va desfasura pentru o perioada indelungata si va include intr-o prima etapa vizite lunare, pentru consultatii preliminare si selectia unor cazuri ce urmeaza a fi rezolvate chirurgical. In a doua etapa, se vor efectua interventiile chirurgicale, la intervale prestabilite impreuna cu medicul. Primele consultatii se vor face pe 22 ianuarie si vor fi asistate si de un medic roman, care va asigura traducerea simultana intre pacienti si medicul strain, pentru a nu exista bariere de limbaj.