Acasă ACTUALITATE Stai! Politia! Agent Ghimpu si bufnita, la datorie!

Stai! Politia! Agent Ghimpu si bufnita, la datorie!

18

Un polițist din localitatea Lețcani, județul Iași, a ajuns celebru pe internet pentru ca are parte de un ajutor mai puțin obișnuit în misiunile sale. Este vorba de un pui de bufniță pe care polițistul l-a salvat în urmă cu câteva zile, scrie romani-buni.info.

Puiul de bufniță, botezat de polițist Polirom, a fost salvat dintr-o clădire în care a rămas captiv. Deoarece bufnițele sunt păsări protejate prin lege, prietenia dintre pui şi tânărul agent se va destrăma în câteva săptămâni, căci pasărea va fi eliberată în sălbăticie.

„Vi-l prezentăm pe Polirom. El este puiul de bufniţă salvat de colegul nostru, în urmă cu câteva zile.

Duminica trecută părea o zi obişnuită de serviciu pentru Cătălin, colegul nostru de la Postul de poliţie Leţcani din Iaşi.

A început misiunea de patrulare, între comunele de pe raza de competenţă, fără să gândească o clipă că, la finalul zilei se va întoarce acasă cu un prieten necuvântător.

În jurul orei 14.00, într-o clădire dezafectată, a zărit la fereastră un pui de bufniţă captiv, care încerca disperat să găsească o ieşire. Imediat, a oprit maşina, a intrat în clădire şi a luat micuţul în maşină, unde i-a acordat primul ajutor.

Simpaticul Poli a acceptat imediat ajutorul colegului nostru, care l-a dus la veterinar, iar apoi l-a găzduit în casa sa.

Bufniţele sunt specii protejate prin lege, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate. Imediat ce micuţul va prinde suficientă forţă va fi eliberat în mediul natural.

Reamintim ca agentul de poliţie , Ghimpu Cătălin, este unul dintre poliţiştii integri cu care ne mândrim.

Anul acesta, poliţistul s-a desistat de două ori, când doi cetăţeni au încercat să scape de aplicarea legii rutiere, oferindu-i bani.”, au transmis reprezentanții poliției.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos