Acasă ACTUALITATE Stenogramele care au REVOLTAT Romania! Cum negociaza doctorii SPAGA in spitale, ca...

Stenogramele care au REVOLTAT Romania! Cum negociaza doctorii SPAGA in spitale, ca la piata!

29

Noi stenograme revoltătoare de la DNA pun intr-o lumina noua cazul care a înspăimântat România în ziua de dinaintea alegerilor. Medici care cer bani pentru servicii medicale, discuții care arată ce se întâmplă în România, toate au fost surprinse de procurorii DNA. Ei arată că șeful Laboratorului de Radiologie de la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu” din Iaşi, Eduard Moldovanu, neglija unele cazuri urgente, efectuând cu prioritate examinări RMN pentru care îşi însuşea banii, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer sâmbătă arestarea preventivă a medicului.

„A rezultat faptul că inculpatul Moldovanu Eduard, în dorinţa de a face cât mai multe examinări RMN din care să-şi însuşească sume de bani, neglijează solicitările medicilor care doresc examinarea cu prioritate a unor pacienţi ce reprezintă cazuri urgente”, se precizează în referat.

Conform aceleiaşi surse, medicul Moldovanu, în schimbul unor sume de 300 de lei, efectua analize RMN la câte 10-15 pacienţi pe zi, pe care nu îi trecea în evidenţele spitalului şi cărora nu le elibera niciun document pentru banii plătiţi, scrie stiripesurse.ro.

În document este menţionat cazul unui pacient care a fost cu soţia să efectueze un RMN, iar când a mers la asistentă şi a vrut să achite contravaloarea investigaţiei, aceasta l-a refuzat, spunându-i că banii trebuiau remişi direct doctorului Moldovanu. După ce medicul a terminat efectuarea investigaţiei, soţul pacientei l-a însoţit în biroul său şi i-a dat personal banii.

„Pacienţii arată că această modalitate de a remite banii doctorului Moldovanu Eduard, fără ca acesta să-i justifice în evidenţele spitalului, este preferată de pacienţi, întrucât în aceste cazuri pacienţii nu mai sunt nevoiţi să aştepte programările efectuate conform listelor de aşteptare, în condiţiile în care sunt pacienţi care sunt înscrişi de trei luni pe listele de aşteptare”, mai susţin procurorii.

Medicul Moldovanu a fost interceptat de anchetatori când îi spunea unui intermediar, la rândul său cercetat în dosar, că îi poate face şi o reducere pacientului pe care acesta îl recomanda pentru examenul RMN.

„MOLDOVANU EDUARD: O să-i facem trei la preț de două.

ARANYOSI DAN IONU?: Cum?

MOLDOVANU EDUARD: O să facem trei regiuni la preț de două!

ARANYOSI DAN IONU?: Aa, trei regi……adică 6, nu?

MOLDOVANU EDUARD: Ăăă, 2.5…da, 500 de RON la trei…pot să facem trei regiuni cu 500 de RON.

ARANYOSI DAN IONU?: Trei regiuni?

MOLDOVANU EDUARD: Păi o regiune e 2 milioane jumate băi, cervicală, dorsală, lombară…

ARANYOSI DAN IONU?: Da, da. Și cât să-i zic omului? Ca să știu.

MOLDOVANU EDUARD: Păi zi-i și tu cât crezi de cuviință, mă întrebi pe mine, nu știu. E văru-tău, nu-i al meu.

ARANYOSI DAN IONU?: Dar nu domnule, eu uite sunt aici…e lângă mine ca să nu…doar nu spun eu, zi cât să-i spun și…

MOLDOVANU EDUARD: Păi tu spune-i 6 să ai și tu de acolo și gata!

MOLDOVANU EDUARD: Da ……….?

X….: Bună ziua, domnul doctor! Ce faceți?

MOLDOVANU EDUARD: Bine.

X….: Dom doctor, mai am un cap…

MOLDOVANU EDUARD: Așa.

X….o cunoştinţă

MOLDOVANU EDUARD: Așa.

X….: Mi-a făcut un cap care… avea niște migrene mai urâte și o zis că vrea să-și facă un cap la noi, dacă o putem ajuta.

MOLDOVANU EDUARD: Da, da, da.

X: Mulțumesc frumos! Bun, v-am pupat!

MOLDOVANU EDUARD: Cu plăcere, pa! ………..

MOLDOVANU EDUARD: Da ?

Z: Bună. Ce faci Eduard?

MOLDOVANU EDUARD: Ce să fac, uite pe la servici am ajuns.

Z: A, ai ajuns? Uite acuma am vorbit și ……O să vină pe la patru și ceva, ajung ei la tine. E bun?

MOLDOVANU EDUARD: Da. O să văd exact despre ce-i vorba și vedem despre ce-i vorba.

Z: Eu i-am spus lui Radu să-și ia și radiografia ceea care o are el făcută ca s-o vezi și tu și oricum îi trebuie RMN că asta i-a zis doctorița.

MOLDOVANU EDUARD: Bine domnișoară. Așa o să facem……….

Y: Dar când ești pe tomograf?

MOLDOVANU EDUARD: Pe tomograf îs joi după- amiază.

Y: Joi după- amiază? Pot să-ți trimit și eu o cunoștință cu un cap?

MOLDOVANU EDUARD: Da. Cu tot cu cap, nu? Cu tot cu cap. (râde)

Y: Poate să vină cu capul pe umeri sau cu capul subsuoară. Dar are o problemă, îl doare un cap. Da?

MOLDOVANU EDUARD: Bine moșu, da.

MOLDOVANU EDUARD: Să-mi spună să… o săptămână, cel puţin, să nu fie în program la RMN. Nu ştiu mai multe. Aştept să vedem despre ce-i vorba. Eu las… deocamdată eu zic să lăsăm lucrurile să se răcească puţin, că nu…

M: Nu, pentru că o venit… la mine o venit ……şi-o zis că nu sunt eu vinovată cu absolut nimic. …că n-am avut nici o implicare şi că aşa.

MOLDOVANU EDUARD: Nici n-am zece minute de când …mi-o spus ca, începând cu săptămâna viitoare, cel puţin o săptămână, nu sunt pus în program la RMN. Eu nu mai înţeleg nimic…

MOLDOVANU EDUARD: Eu am venit la ora două la servici, am aflat de treaba asta. M-o sunat… o şi mi-o spus să vin până la el….MOLDOVANU EDUARD: Mi-o spus treaba asta acu zece minte. ..Ei, lasă că vedem ce facem! Lăsăm şi mergem înainte aşa. Vedem.

M: Deci auzi, Edi? Nu am nici o implicare.

MOLDOVANU EDUARD: Băi, da’… e prima dată când se-ntâmplă chestii de genu’ ăsta?! Hai că probabil ştim şi noi, că sunt unele care să scape de răspundere dau vina pe RMN şi pe CT.

MOLDOVANU EDUARD: Asta-i. Stai liniştită. Băi, sunt atâtea probleme de rezolvat în lumea asta. Ne…[cuvânt trivial] noi pentru faptu’ că sunt dezinformări!

MOLDOVANU EDUARD: …pe fiecare dintre noi ne doare la un moment dat când suntem acuzaţi şi…[cuvânt trivial] degeaba. Ştii? Asta e.

MOLDOVANU EDUARD: Eu?! Îţi dai seama că eu sunt cel mai tare în capitolu’ dezinformări şi bârfe şi… Asta este. Mă refer la capitolu’ c-am suferit… Şi în continuu. Şi probabil că următoarele tot la adresa mea or să fie. Stai liniştită, nu-ţi fă griji. În orice caz, vreau să spun că s-o cerut CD-urile şi DVD-urile de la înregistrări de la RMN de miercuri dimineaţa, de joi dimineaţa, de astăzi… de ultima săptămână. Că s-o sărit calu’…cu RMN făcute pentru cunoştinţe………

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos