Acasă Economie TAROM a ramas fara manager profesionist, dupa ce Heinrich Vystoupil nu a...

TAROM a ramas fara manager profesionist, dupa ce Heinrich Vystoupil nu a acceptat contractul propus de romani

44

Procedura pentru desemnarea unui manager profesionist pentru TAROM trebuie reluata, dupa ce Heinrich Vystoupil, nominalizat acum o saptamana sa ocupe functia de director general executiv al companiei, a renuntat la post.

Motivul pentru care austriacul s-a razgandit este legat de pachetul salarial propus de autoritatile din Romania, considerat de managerul strain mult prea mic.

“Noul CEO desemnat a avut anumite pretenţii pe care membrii Consiliului de Administraţie nu le-au acceptat. Este vorba despre unele condiţii financiare. Noul director nu semnase contractul de mandat. Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu dânsul la Ministerul Transporturilor pentru a găsi un punct comun. În cazul în care nu ne vom înţelege sunt şi alte nume pe lista scurtă pentru înlocuirea sa”, a declarat Valentin Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, la Realitatea TV.

Daca Heinrich Vystoupil nu revine asupra deciziei dupa negocierile cu oficialii Ministerului Transporturilor, Consiliul de Administratie TAROM, format din Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Valentin Macec, Lucian Isar, Ciprian Ladunca şi Marius Ghenea, va trebui sa reia procedura de alegere a unui manager profesionist. Membrii acestei structuri vor nominaliza o alta persoana pentru functia de CEO din lista scurtă a celor selectaţi pentru a face parte din conducerea companiei.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos