18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalTemerile controlului mondial se adeveresc: Moscova a introdus plata cu recunoasterea faciala...

Temerile controlului mondial se adeveresc: Moscova a introdus plata cu recunoasterea faciala la METRO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Temerile controlului mondial se adeveresc, dar nu americanii sunt cei care fac primul pas in acest sens ci rusii. Moscova a introdus plata cu recunoasterea faciala la METRO printr-un sistem de plata a tarifelor de la metrou folosind tehnologia de recunoastere faciala.

Locuitorii Moscovei vor putea sa plateasca intrarea la metrou, in toate cele 240 de statii, folosind tehnologia de recunoastere faciala. Autoritatile ruse au transmis ca este prima initiativa de acest gen din lume.

Moscova a folosit tehnologia de recunoastere faciala pentru a impune carantinele COVID-19, dar si pentru a identific
a protestatarii care participa la mitinguri politice, scrie Reuters. Sistemul de care vor beneficia de acum calatorii se numeste „Face Pay” si se va gasi la trunchetii echipati cu camere.

„Moscova este primul oras din lume in care acest sistem functioneaza la o asemenea scara”, a declarat seful departamentului de transport al capitalei ruse. De asemenea, acesta a mai spus ca utilizarea „Face Pay” este optionala, celelalte metode de plata fiind inca valabile.

Pentru a intra la metrou, calatorii trebuie pur si simplu sa se uite la o camera montata pe truncheti.

Ultimele stiri