Acasă Mediu Ti-ai pus contor nou pentru curent? E dovedit ca UMFLA nejustificat facturile!

Ti-ai pus contor nou pentru curent? E dovedit ca UMFLA nejustificat facturile!

O serie de teste de laborator efectuate de cercetători olandezi arată că o serie de contoare electrice inteligente pot oferi citiri mult mai mari decât ar fi normal.

În cadrul studiului au fost folosite nouă mărci diferite de contoare electrice inteligente, iar cercetătorii au folosit și un contor electromecanic, pentru comparații. Folosind un sistem simplu de testare, inginerii au conectat contoarele la diverse dispozitive găsite în locuințe, cum ar fi becuri economice sau reșouri, anunta playtech.ro.

Testele au fost efectuate pe parcursul a șase luni, fiecare test în parte având o durată de cel puțin o săptămână, iar cercetătorii au făcut tot posibilul pentru a simula condiții reale de utilizare, fără să ducă aparatele la limită.

Rezultatele acestor teste sunt extrem de variante, unele contoare electrice inteligente având erori de până la 582%. Testele care au avut asemenea rezultate au fost repetate de câteva ori, iar cifrele au fost asemănătoare, scrie bleepingcomputer.com.

Cinci din cele nouă contoare afișau rezultate mult mai mari decât în mod normal, iar alte două afișau rezultate mai mici, de până la -32% față de standard. Cele mai mari probleme au apărut atunci când la contoarele electrice erau legate becuri LED și becuri economice. În urma cercetărilor amănunțite, inginerii au descoperit că aparatele care ofereau citiri prea mari foloseau bobine Rogowski, în timp ce aparatele cu senzori bazați pe efectul Hall ofereau citiri mai mici.

Doar în Olanda, aproximativ 750.000 de contoare inteligente ar oferi rezultate greșite, iar la nivel global, numărul ar putea fi mult mai mare, deoarece guvernele, mai ales cele ale statelor membre UE, au început să promoveze astfel de contoare în defavoarea celor clasice, electromecanice.

Impactul real al acestui studiu nu poate fi măsurat, deoarece inginerii nu au publicat detalii despre producătorii și modelele de contoare testate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, a BLOCAT COMPLET Valea Oltului! A condus NEBUNESTE pana a provocat un accident GRAV!
Articolul următorPe cine a pus Dragnea sa conduca politica externa a Romaniei?! Inainte de Revolutie Melescanu sustinea, in scris, confiscarea proprietatilor capitaliste de catre comunisti!