Acasă Topurile zilei Top 10 BENEFICII ale leurdei! Purifica organismul!

Top 10 BENEFICII ale leurdei! Purifica organismul!

31

„Usturoiul salbatic”, cum a fost numit datorita mirosului pe care il emana, este unul dintre primii vestitori ai primaverii si este o planta extraordinar de sanatoasa, avand efecte miraculoase asupra organismului nostru.

leurdaTrateaza afectiunile gastrointestinale

Avand proprietati curative foarte puternice, leurda este eficienta in tratarea indigestiei, insuficientei biliare, a colicilor abdominali, balonarii si dizenteriei. De asemenea ajuta la distrugerea viermilor intestinali.

Purifica organismul

Frunzele de leurda sunt intr-adevar miraculoase, avand proprietati depurative si capacitatea de a purifica sangele, ficatul, stomacul si intestinele.

Trateaza afectiunile sistemului nervos

Ajuta la tratarea insomniei, stimuleaza capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, starile depresive si starile de anxietate.

Amelioreaza problemele renale

Pe langa celelalte beneficii ale leurdei, aceasta are si capacitatea de a curata rinichii si vezica urinara. Totodata elimina excesul de acid uric care este foarte daunator bolnavilor de guta.

Trateaza bolile respiratorii

In cazul afectiunilor precum bronsita, tuberculoza pulmonara sau infectii la nivelul cailor respiratorii superioare, cum ar fi gripa sau raceala, leurda are efecte miraculoase si este un remediu natural extrem de folositor. De asemenea amelioreaza insuficienta respiratorie provocata de tuse.

Previne aparitia afectiunilor la nivelul creierului

Leurda consumata regulat poate duce la prevenirea bolii Alzheimer dar si a dementei. Mai mul decat atat, din pricina unor substante pe care le contine ajuta la sporirea activitatii creierului, stimuland memoria si concentrarea.

Trateaza reumatismul

Folosita extern are efecte miraculoase in combaterea reumatismului, iar cataplasmele cu frunze sunt cele indicate.
Vindeca ranile

Tot prin uz extern, leurda trateaza efectiv eczemele, herpesul, ranile greu vindecabile, scrofuloza si alte boli cronice de piele. Pentru furunculi se pot folosi cataplasmele cu frunze de leurda.

Trateaza afectiunile cardiovasculare

Ajuta la curatarea sangelui de substantele toxice, reduce hipertensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului si previne accidentele vasculare.

Inlatura efectele fumatului

Leurda este benefica si in cazul fumatului deoarece poate inlatura efectele nocive ale nicotinei din organism, potrivit kudika.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos