TOP Zece alimente EFICIENTE in CURATAREA COLONULUI!

48

Putini dintre noi se gandesc la sanatatea colonului inainte de a aparea probleme serioase. Colonul ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare solide din organism, separandu-le de cele lichide. Dar ce este de facut pentru a tine la distanta problemele de la nivelului colonului? Va prezentam mai jos cateva alimente eficiente in curatarea colonului:

10. Merele

Multe procese avansate de curatare a colonului includ merele, fie intregi, fie sub forma de suc, sos sau otet, deoarece acest fruct comun este un aliment cu un efect puternic de curatare a sistemului digestiv. Merele sunt bogate in fibre, nutrienti care sunt deja cunoscuti la scara larga pentru proprietatile care au rolul de a mentine o digestie sanatoasa. Merele contin pectina, un carbohidrat compus care actioneaza ca un agent de ingrosare a materiilor fecale din interiorul intestinelor. Atunci cand este luata in doze terapeutice, pectina poate consolida mucoasa intestinala si poate reduce capacitatea toxinelor de a se acumula in colon. Pectina este utilizata si in procesele terapeutice de eliminare ametalelor grele si a toxinelor din organism.

9. Lamaia

Citricele sunt foarte eficiente in curatarea colonului, in special lamaia. Daca beti un pahar cu suc de lamaie dimineata, va ajuta la curatarea si detoxifierea organismului.

Continuarea pe Caplimpede.ro!