Top ZECE lucruri pe care nu le stiai despre sanatate, fitness si altele

Exista pretutindeni atata informatie legata de sanatate si fitness incat este imposibil sa cunosti toate datele. Majoritatea dintre acestea te vor surprinde. Iata zece lucruri pe care nu le stiai despre sanatate si fitness, potrivit celor de la realbuzz.com :

10. Zaharul este la fel de nociv precum tigara

diabetes_0

Cu toate ca zaharul nu se bucura de aceeasi publicitate negativa precum tigara, potrivit cercetatorilor Universitatii din California, zaharul este la fel de nociv precum tigara si alcoolul, iar consumul acestuia ar trebui sa fie controlat.

9. O ora de somn te poate face mai fericit deca 60000 de Euro

Woman Sleeping

Potrivit unui studiu desfasurat de Daniel Kahneman si colegii sai o crestere in continutul contului bancar nu are prea mare efect asupra fericirii noastre zilnice.  De fapt, studiul sugereaza ca, o ora in plus de somn in fiecare noapte ne face sa fim mai fericiti decat daca am avea 60000 de euro.

8. Exercitiile nu te ajuta sa slabesti

Sports-That-Increase-Muscle-Tone

Cu toate ca majoritatea oamenilor apeleaza la exercitiile fizice ca la unica metoda in lupta contra kilogramelor, aceasta nu este foarte eficienta in lipsa unei diete corespunatoare.

7. Guma de mestecat iti imbunatateste starea psihica

guy_chewing_gum_article

Studii ale Universitatii Coventry au demonstrat efectele pe care guma le are asupra psihicului uman. Aceasta ajuta la scaderea efectelor oboselii si imbunatateste memoria cu pana la 35 la suta. La urmatorul examen nu uitati sa luati dupa voi un pachet de gume de mestecat.

6. Cafeau ajuta la indepartarea depresiei

greek-turky-coffee

Deseori auzim despre efectele negative ale cofeinei, dar, de fapt o ceasca de cafea pe zi, reduce riscul aparitiei depresiei cu pana la 20%. De asemenea, un alt studiu asupra unui numar de 80000 de femei a demonstrat ca, doua cani de cafea te ajuta sa fi mai bland fata de tine insuti.

5. Optimismul iti poate salva viata

Be-a-Better-Person-Step-13

Cu totii stim ce impact are asupra fericirii noastre gandirea optimista. Studii au demonstrat ca, optimismul are un efect direct asupra longevitatii noastre.

4. Bancomatele sunt la fel de murdare precum toaletele publice

Customer withdrawing dinars from an ATM

Putini dintre noi ne spalam pe maini dupa ce scoate bani de la bancomat. Cu toate acestea, studii din Marea Britanie au demonstrat ca acestea sunt la fel de murdare precum bancomatele publice. Studiile au aratat ca, atat bancomatele cat si toaletele, contineau aceleasi tipuri de bacterii.

3. Femeile sunt de noua ori mai predispuse sa moara de suparare

anger-management1

Datorita unor socuri emotionale puternice, femeile sunt predispuse sa moara de suparare. Suprinzator sau nu, femeile sunt mai predispuse fata de barbati cu pana la de noua ori mai mult.

2. Mai putin de 1% dintre bacterii provoaca boli

pollution-resistant-bacteria_282

Suntem inconjurati de bacterii tot timpul, de fapt, pielea umana este acoperita cu peste 1000 de specii diferite de bacterii. Cu toate acestea, majoritatea bacteriilor nu sunt periculoase, iar dintre acestea, mai putin de 1% provoaca boli.

1. Strechingul inainte de alergat iti scade performanta

stretching_and_flexibility

Majoritatea dintre noi stim ca este foarte bine sa ne incalzim inainte de exercitii, dar studii recente au demonstrat ca strechingul inainte de a alerga nu este spre beneficiul nostru.