Acasă Dosar Troita BLESTEMATA de la marginea DN7, unde se ascunde fantoma MIRESEI! De...

Troita BLESTEMATA de la marginea DN7, unde se ascunde fantoma MIRESEI! De fiecare data cand se arata soferilor aici are loc un accident MORTAL!

1494

Despre drumul DN 7 din județul Dâmbovița tot mai multă lume crede că ar fi bântuit. Aici au loc foarte multe accidente deși vizibilitatea pe acest drum este foarte bună și nu ar exista nici un motiv pentru acestea.

Blestemul ar fi început în urmă cu 80 de ani, pe 24 septembrie 1936, când aici murit, chiar în ziua nunţii ei, Margareta Ştefănescu, o tânără de 26 de ani. De atunci, spun localnicii, tânăra ar bântui locul.

„Drumul Crucilor”, cum a devenit cunoscut, leagă Bucureştiul de Piteşti. Șoferii care trec pe aici sunt speriați de numărul mare de accidente, în special în locul unde se află construită Troiţa Miresei, la kilometrul 47.

Drumul se crede că ar fi bântuit din cauza numărului mare de accidente mortale care au avut loc de la tragedia din 1936. De exemplu, numai într-un singur an, 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, toţi necăsătoriţi.

Povestea miresei moarte în ziua nunții

Totul ar fi început în 24 septembrie 1936, care trebuia să fie cea mai fericită zi din viaţa Margaretei Ştefănescu. Avea 26 de ani şi tocmai se căsătorise cu fiul reputatului arhitect Ion Mincu, scrie cronica-gaestiului.ro

318x425

Împreună cu bogata sa familie, îmbrăcată în rochia de mireasă, se îndrepta de la Bucureşti spre Câmpulung, unde servitorii terminaseră pregătirile pentru nuntă. În dreptul localităţii Găeşti însă, acolo unde a fost ridicată troiţa în memoria sa, autoturismul lor s-a lovit violent de o maşină forestieră, iar Margareta Ştefănescu a fost singura care şi-a pierdut viaţa, toţi ceilalţi ocupanţi ai maşinii fiind neatinşi.

Zdrobiţi de durere, părinţii Elena Luiza şi Gheorghe Ştefănescu şi-au îngropat unicul copil la cimitirul Bellu din Bucureşti, îmbrăcată în rochia de mireasă pe care se mai puteau vedea petele de sânge. La scurt timp după tragedie, Gheorghe Ştefănesu a început să-şi viseze fata moartă plângând şi spunându-i: „Nu mă lăsa singură în Bucureşti! Fă-mi o casă pe deal şi adu-mă înapoi, la Câmpulung!”. Înţelegând mesajul, tatăl a cheltuit o avere pentru a construi Biserica Miresei, de pe dealul Flămânda, o adevărată capodoperă din piatră de Albeşti, cu marmură în care sunt sculptate flori de crin, ridicată de meşteri italieni.

O biserică ridicată pe ruinele alteia, numită „Schitul Mireselor”, acolo unde fetele sărace erau înzestrate. Aici a fost adus trupul Margaretei şi îngropat într-un mormânt tot din marmură, ca un voal. Preotul paroh Marian Diniţoiu a declarat că nici un cuplu care s-a căsătorit aici nu a divorţat şi că mireasa Margareta este o adevărată ocrotitoare pentru tinerii care pornesc împreună în viaţă.

Gheorghe Ştefănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Câmpulung, a murit sărac şi, alături de soţia şi fiica sa, a fost înmormântat tot în incinta bisericii. Tot preotul Diniţoiu a spus că nu ştie să mai existe rude în viaţă ale familiei Ştefănescu. Astfel s-ar putea explica de ce troiţa de pe DN 7, ridicată în locul unde mireasa Margareta a murit nevinovată, se află acum în paragină.

15424638_1724523414529899_674511042_n

Şi totuşi, peste timp, rămân câteva întrebări: ce blestem s-a abătut asupra acestei familii, ai cărei membri s-au stins în doar câţiva ani? Cât de multe posibilităţi ar fi fost, în anul 1936, să se producă un accident rutier, având în vedere numărul foarte mic de autoturisme? Ce legătură este între tragedia Margaretei şi dramele care se produc în zilele noastre pe acelaşi tronson de drum?
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos