Intra in contact cu noi

Dosar

Troita BLESTEMATA de la marginea DN7, unde se ascunde fantoma MIRESEI! De fiecare data cand se arata soferilor aici are loc un accident MORTAL!

Publicat cu

pe

Despre drumul DN 7 din județul Dâmbovița tot mai multă lume crede că ar fi bântuit. Aici au loc foarte multe accidente deși vizibilitatea pe acest drum este foarte bună și nu ar exista nici un motiv pentru acestea.

Blestemul ar fi început în urmă cu 80 de ani, pe 24 septembrie 1936, când aici murit, chiar în ziua nunţii ei, Margareta Ştefănescu, o tânără de 26 de ani. De atunci, spun localnicii, tânăra ar bântui locul.

„Drumul Crucilor”, cum a devenit cunoscut, leagă Bucureştiul de Piteşti. Șoferii care trec pe aici sunt speriați de numărul mare de accidente, în special în locul unde se află construită Troiţa Miresei, la kilometrul 47.

Drumul se crede că ar fi bântuit din cauza numărului mare de accidente mortale care au avut loc de la tragedia din 1936. De exemplu, numai într-un singur an, 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, toţi necăsătoriţi.

Reclama

Povestea miresei moarte în ziua nunții

Totul ar fi început în 24 septembrie 1936, care trebuia să fie cea mai fericită zi din viaţa Margaretei Ştefănescu. Avea 26 de ani şi tocmai se căsătorise cu fiul reputatului arhitect Ion Mincu, scrie cronica-gaestiului.ro

318x425

Împreună cu bogata sa familie, îmbrăcată în rochia de mireasă, se îndrepta de la Bucureşti spre Câmpulung, unde servitorii terminaseră pregătirile pentru nuntă. În dreptul localităţii Găeşti însă, acolo unde a fost ridicată troiţa în memoria sa, autoturismul lor s-a lovit violent de o maşină forestieră, iar Margareta Ştefănescu a fost singura care şi-a pierdut viaţa, toţi ceilalţi ocupanţi ai maşinii fiind neatinşi.

Zdrobiţi de durere, părinţii Elena Luiza şi Gheorghe Ştefănescu şi-au îngropat unicul copil la cimitirul Bellu din Bucureşti, îmbrăcată în rochia de mireasă pe care se mai puteau vedea petele de sânge. La scurt timp după tragedie, Gheorghe Ştefănesu a început să-şi viseze fata moartă plângând şi spunându-i: „Nu mă lăsa singură în Bucureşti! Fă-mi o casă pe deal şi adu-mă înapoi, la Câmpulung!”. Înţelegând mesajul, tatăl a cheltuit o avere pentru a construi Biserica Miresei, de pe dealul Flămânda, o adevărată capodoperă din piatră de Albeşti, cu marmură în care sunt sculptate flori de crin, ridicată de meşteri italieni.

Reclama

O biserică ridicată pe ruinele alteia, numită „Schitul Mireselor”, acolo unde fetele sărace erau înzestrate. Aici a fost adus trupul Margaretei şi îngropat într-un mormânt tot din marmură, ca un voal. Preotul paroh Marian Diniţoiu a declarat că nici un cuplu care s-a căsătorit aici nu a divorţat şi că mireasa Margareta este o adevărată ocrotitoare pentru tinerii care pornesc împreună în viaţă.

Gheorghe Ştefănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Câmpulung, a murit sărac şi, alături de soţia şi fiica sa, a fost înmormântat tot în incinta bisericii. Tot preotul Diniţoiu a spus că nu ştie să mai existe rude în viaţă ale familiei Ştefănescu. Astfel s-ar putea explica de ce troiţa de pe DN 7, ridicată în locul unde mireasa Margareta a murit nevinovată, se află acum în paragină.

15424638_1724523414529899_674511042_n

Şi totuşi, peste timp, rămân câteva întrebări: ce blestem s-a abătut asupra acestei familii, ai cărei membri s-au stins în doar câţiva ani? Cât de multe posibilităţi ar fi fost, în anul 1936, să se producă un accident rutier, având în vedere numărul foarte mic de autoturisme? Ce legătură este între tragedia Margaretei şi dramele care se produc în zilele noastre pe acelaşi tronson de drum?

Dosar

Încă o țeapă marca PSD: Ieftinirile imense anunțate de Consiliul Concurenței, de până la 49%, s-au evaporat!

Publicat cu

pe

La începutul lunii septembrie Consiliul Concurenței a anunțat, printr-un comunicat de presă, că prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța „ieftinirii” au scăzut „cu până la 49%” în marile lanțuri. INS contrazice, factual, datele.

În august produsele alimentare au fost, în medie, cu două puncte procentuale mai ieftine decât în iulie, conform Institutului Național de Statistică (INS), singura instituție abilitată să măsoare inflația, după o metodologie agreată inclusiv cu Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Săptămâna trecută Consiliul Concurenței a anunțat ca un imens succes „ordonanța ieftinirii”, care ar fi adus, susține instituția, ieftiniri consistente: 49% la prune, 37% la roșii, 37% la ceapă, 32% la cartofi și lista continuă.

Printre exprimările problematice se numără mai ales acel „până la”, care, în mod evident, se referă la un anumit produs, dintr-un anumit magazin, nereprezentativ pentru consumul general al populației chiar și în ceea ce privește cele 14 alimente de bază incluse de Guvern pe lista ordonanței „ieftinirii”.

Reclama

Mai mult, comparația este făcută cu luna iunie, nu cu cea precedentă aplicării ordonanței, ceea ce înseamnă, simplu spus că adună și ieftiniri care nu au legătură cu ordonanța.

INS prezintă situația reală, reprezentativă la nivelul întregii populații: alimentele s-au ieftinit, în medie, cu 2%
Din datele oficiale ale INS însă rezultă că analiza Consiliului fie este greșită integral, fie este total nereprezentativă pentru consumul de alimente din România.

Astfel, în august față de iulie (prima lună în care s-a aplicat ordonanța de reducere a marjelor de profit pe lanțul de distribuție a alimentelor față de luna precedentă) cele mai mari ieftiniri oficiale s-au înregistrat la: făină – 16,97%,  „alte legume și conserve din legume” – 13,79%, cartofi – 13,24%, mălai – 13,16%, ulei comestibil – 7,64%.

Diferențele dintre cele două raportări pot fi explicate în felul următor: Consiliul Concurenței a luat ca punct de reper luna iunie, nu iulie (nu este clar de ce – raportarea corectă statistic fiind la luna precedentă aplicării ordonanței), a luat în considerare o serie foarte limitată de produse (probabil cele cu cele mai mari ieftiniri) și s-a limitat la prețurile din unele mari lanțuri de magazine (nu toată populația cumpără alimente de la marile lanțuri și cu siguranță nu cumpără unul și același produs).

Reclama

Sursa: StirilePROTV

Continua sa citesti

Dosar

România își întărește masiv forțele din Marea Neagră

Publicat cu

pe

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au anunţat că, până în data de 29 septembrie continuă, activităţile de recrutare pentru posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

“Forţele Navale Române, alături de celelalte structuri din Ministerul Apărării Naţionale, desfăşoară în această perioadă, până vineri, 29 septembrie 2023, activităţi de recrutare a tinerilor, pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti, în limita locurilor rămase neîncadrate. Înscrierea se poate face până la data de 29 septembrie 2023, iar termenul final de întocmire a dosarelor de candidat este 2 octombrie 2023”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale, conform news.ro

Sursa citată a menţionat că informaţii referitoare la oferta profesională şi condiţiile de recrutare, de selecţie şi de repartiţie sunt furnizate de către personalul recrutor din unităţile militare şi personalul birourilor informare-recrutare din judeţele sau sectoarele Municipiului Bucureşti în care candidaţii îşi au domiciliul.

Condiţiile şi criteriile generale de recrutare, pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat sau gradat profesionist în activitate, se regăsesc pe pagina de internet https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.

Reclama

Conform planului de recrutare al Statului Major al Forţelor Navale, candidaţii pentru posturile din Forţele Navale Române pot opta să încadreze funcţii la bordul navelor militare sau în unităţi militare din oraşele şi localităţile Constanţa, Mangalia, Tulcea, Tuzla, Babadag, Sulina, Midia, Sfântu Gheorghe, Codru, Gura Portiţei, 2 Mai, Slava Cercheză, Murfatlar şi Sinoe.

Continua sa citesti

Dosar

Politistul prins ca vindea cocaina imbracat in uniforma vine dintr-o familie de oameni ai legii

Publicat cu

pe

Ies la iveală detalii șocante despre polițistul brașovean care a fost prins când vindea cocaină. Acesta nu numai că este și consumator, dar provine dintr-o familie bogată, iar tatăl său era tot polițist. Mai mult, ar fi avut și renumele de „scandalagiu”, potrivit unor oameni din anturajul său.

Surse apropiate lui Remus Bertea, politistul de 25 de ani din Brașov prins în timp ce încerca să vândă cocaină, au declarat pentru Aktual 24 că acest provine dintr-o familie foarte înstărită din oraș. 

Sursele au declarat ca polițistul și-ar dorit să intre in trupele speciale, dar a fost respins. El a petrecut o perioadă de proba la mascați și era considerat un sportiv bun, dar apoi comandatul trupelor de intervenție a primit sesizări că Bertea este „scandalagiu”. „Avea pe Facebook postări cu shoturi si nu prea părea serios”, au subliniat sursele.

De asemenea, polițistul nu numai ca vindea droguri, ci este si consumator de droguri, au precizat sursele.

Reclama

Polișitul a fost prins, joi, în flagrant, în Brașov, cu o cantitatea impresionantă de substanțe interzise. Ar fi vorba despre aproximativ 1 kilogram de cocaină, susțin sursele citate. S-ar părea că acesta este polițist la Secția 5, iar în momentul flagrantului era în timpul său liber.

Nu puține sunt vocile din rândul colegilor polițiști care spun că acesta era cunoscut pentru viața sa în afara legii.

Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a transmis joi că „cel în cauză a fost destituit din funcție și nu mai deține, în prezent, calitatea de polițist în cadrul I.P.J. BRAȘOV.”


 
 

Reclama
Continua sa citesti

hot news