Acasă Turism Turistii straini, tot mai speriati de Romania

Turistii straini, tot mai speriati de Romania

43

litoralul pentru totiLipsa promovarii turismului romanesc in strainatate si imaginea proasta a Romaniei peste hotare, amplificata acum de situatia politica, pot duce la scaderea numarului de turisti straini. Din aceste cauze, doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI si ITS.

 

„Cele doua grupuri intentioneaza sa se retraga pentru ca o serie de promisiuni facute de MDRT in ultimii ani nu au fost inca onorate. Printre altele, s-au promis in toamna anului trecut investitii in promovarea Romaniei in Germania in valoarea de 3 milioane de euro in urmatorii doi ani si nu s-a facut nimic”, au declarat agentiei Mediafax surse din turism.

 

Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemultumiti de lipsa de predictibilitate din economia romaneasca. „La problemele cu promovarea se adauga si situatia politica din tara, care erodeaza imaginea Romaniei in strainatate. Pentru a incerca sa-i convinga pe turoperatori sa nu plece din Romania, secretarul de stat in MDRT Cristian Barhalescu se afla acum la Berlin, incercand sa negocieze cu ei”, au mai spus sursele citate.

 

Contactat de MEDIAFAX, Barhalescu a spus ca se afla la Berlin pentru a discuta nu doar cu TUI, ci cu toti turoperatorii germani. „Nu am venit sa discutam ca se retrag, ci sa clarificam ce plan de bataie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare si pentru asta o sa mai avem o discutie”, a spus secretarul de stat.

 

El a refuzat sa comenteze daca turoperatorii germani sunt multumiti de colaborarea cu atutoritatile romane.

 

„Nu pot sa va spun daca sunt multumiti sau nu”, a afirmat el.

 

Barhalescu s-a abtinut sa comenteze si daca partea romana este multumita de colaborarea cu TUI si ITS, care au adus in aceasta vara pe litoral peste 2.000 de turisti germani.

 

„Nu comentez. Va trebui sa facem o evaluare, sa vedem statistici. Trebuie sa vedem cum privesc ei situatia”, a spus Barhalescu.

 

In anul 2009 MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul sa revina din 2010 in Romania. Din 2006 grupul german a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele sale de promovare statiunile romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

 

ITS opereaza la randul sau de cativa ani pe piata romaneasca, iar inca din 2009, in urma discutiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentantii companiei de turism s-au declarat nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos