13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATETurismTarife mai mici pentru sejururile la munte

Tarife mai mici pentru sejururile la munte

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dupa ce frunza Elenei Udrea s-a vestejit, Maria Grapini propune un nou brand de tara: cuplul Ceausescu

Maria Grapini, ministrul Turismului, si-a propus sa transforme cuplul...

Vrem turisti straini? Trebuie sa ne vindem ieftin

Singura sansa a Romaniei sa atraga turisti straini este,...

Serviciile de proasta calitate gonesc turistii straini din Romania

Happy Tour Group, una dintre cele mai importante agentii...

Turistii straini, tot mai speriati de Romania

Lipsa promovarii turismului romanesc in strainatate si imaginea proasta...

Hotelurile din statiunile montane vor scadea tarifele cu pana la 5% incepand de anul viitor, iar preturile pachetelor in perioada sarbatorilor de iarna vor ramane la nivelul anului trecut, a declarat agentiei Mediafax Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turism (FPTR). „Scaderea preturilor se explica prin faptul ca zona de turism montan este singura parte a turismului intern care nu a inregistrat cresteri in aceasta vara. Au fost hotelieri care au investit in promovare si au inregistrat cresteri, dar in general numarul de turisti din acest an nu l-a depasit pe cel de anul trecut”, a spus Raducan, prezent la Bursa de Turism Montan de la Predeal, organizata de FPTR.

 

El a adaugat ca tarifele pentru pachetele de Craciun si Revelion de la munte vor ramane la nivelul anului trecut. Principalul motiv al stagnarii numarului de turisti in hotelurile de la munte a fost lipsa promovarii interne a turismului montan.

 

Reprezentantii FPTR spun ca statul nu a contribuit in acest an cu bani pentru promovarea turismului intern, in general, pe piata interna, iar turismul montan a fost neglijat in ultimii ani.

 

„Turismul montan s-a bazat foarte mult in ultimul an pe organizarea de conferinte si mai putin pe sejururi. Si restaurantele au avut in acest an incasari sub asteptari. Pentru a atrage mai multi turisti, vrem sa sprijinim dezvoltarea agrementului si a cluburilor in statiunile montane”, a adaugat reprezentantul FPTR.

 

Federatia a anuntat in septembrie ca tarifele la cazare pe litoral vor creste anul viitor in medie cu 7%, dupa trei ani de stagnare si un sezon foarte bun in acest an, hotelierii invocand scumpirea utilitatilor si a combustibilului in 2012 si 2013.

 

Peste 1,5 milioane de turisti romani au mers in aceasta vara pe litoralul romanesc, in crestere cu peste 15% fata de anul trecut. Statistica romaneasca arata ca anul trecut Romania a avut 7 milioane de turisti (sosiri in hoteluri), din care 78,4% (aproape 5,5 milioane) romani, si 21,6% (1,5 milioane) turisti straini, ponderi apropiate de cele din anul 2010.

 

Cu o rata de 14,7% a nerezidentilor in totalul turistilor, Romania ocupa detasat ultimul loc in Europa. Hotelurile din Romania sunt pe penultimul loc in Europa dupa gradul de ocupare in timpul verii si detine detasat ultima pozitie in clasamentul privind ponderea strainilor in totalul turistilor, cauzele fiind fluxul slab de turisti de afaceri, imaginea externa proasta, tarifele mari si evaziunea.

Ultimele stiri