Dupa ce frunza Elenei Udrea s-a vestejit, Maria Grapini propune un nou brand de tara: cuplul Ceausescu

CeusescuMaria Grapini, ministrul Turismului, si-a propus sa transforme cuplul fostilor dictatori Ceausescu intr-un brand de tara. Oficialul guvernamental vrea sa sa aduca turisti straini „pe urmele lui Ceausescu”.

„In orice tara, astfel de obiective ar fi exploatate ca atractii pentru turisti, iar la noi nu sunt bagate in seama sau sunt lasate sa se distruga. Cred ca turistii straini ar fi foarte interesati sa urmeze un astfel de traseu”, a declarat Maria Grapini.

Ea a dat si exemple de astefel de locatii care pot ajuta la relansarea turismului. In Timis, astfel de obiective ar putea fi Vila Ceausescu din Timisoara, unde au dormit presedintele comunist si sotia, precum si cabana de vânatoare de la Pischia, locul in care Ceausescu il invita la partide de vânatoare de mistreti pe prietenul sau din Iugoslavia, Iosif Broz Tito. Situatia casei de oaspeti de la Timisoara – Vila Ceausescu – va fi transata de autoritatile judetene, care au intrat ca asociati cu o firma care a promis reabilitarea imobilului situat intr-o zona istorica din centrul orasului, dar a lasat-o in paragina de zece ani.

Realizarea unui traseu „Ceausescu” in tara ar putea include, printre altele: localitatea Scornicesti, in care s-a nascut fostul sef al statului, transformata in casa memoriala, inchisoarea de la Doftana, balconul de la care Ceausescu si-a tinut ultimul discurs, Sala Palatului unde participa la congresele PCR, vilele de protocol de la Neptun sau Snagov si alte puncte de pe harta tarii.