Acasă Divertisment Dupa ce frunza Elenei Udrea s-a vestejit, Maria Grapini propune un nou...

Dupa ce frunza Elenei Udrea s-a vestejit, Maria Grapini propune un nou brand de tara: cuplul Ceausescu

CeusescuMaria Grapini, ministrul Turismului, si-a propus sa transforme cuplul fostilor dictatori Ceausescu intr-un brand de tara. Oficialul guvernamental vrea sa sa aduca turisti straini „pe urmele lui Ceausescu”.

„In orice tara, astfel de obiective ar fi exploatate ca atractii pentru turisti, iar la noi nu sunt bagate in seama sau sunt lasate sa se distruga. Cred ca turistii straini ar fi foarte interesati sa urmeze un astfel de traseu”, a declarat Maria Grapini.

Ea a dat si exemple de astefel de locatii care pot ajuta la relansarea turismului. In Timis, astfel de obiective ar putea fi Vila Ceausescu din Timisoara, unde au dormit presedintele comunist si sotia, precum si cabana de vânatoare de la Pischia, locul in care Ceausescu il invita la partide de vânatoare de mistreti pe prietenul sau din Iugoslavia, Iosif Broz Tito. Situatia casei de oaspeti de la Timisoara – Vila Ceausescu – va fi transata de autoritatile judetene, care au intrat ca asociati cu o firma care a promis reabilitarea imobilului situat intr-o zona istorica din centrul orasului, dar a lasat-o in paragina de zece ani.

Realizarea unui traseu „Ceausescu” in tara ar putea include, printre altele: localitatea Scornicesti, in care s-a nascut fostul sef al statului, transformata in casa memoriala, inchisoarea de la Doftana, balconul de la care Ceausescu si-a tinut ultimul discurs, Sala Palatului unde participa la congresele PCR, vilele de protocol de la Neptun sau Snagov si alte puncte de pe harta tarii.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAVAS nu dispare. Doar se transforma in Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului
Articolul următorCoaching-ul se muta la Spa

3 COMENTARII

  1. Din putul gandirii lui Grapini. Se pare ca palaria este cam larguta pe capsor si mai tot timpul ii cade peste nas si nu mai vede nimic altceva, decat propria persoana, pe care o iubeste la nebunie si ca atare debiteaza numai tampenii…

  2. ar fi bine scopul este sa facem bani sa relansam turismul, ca in dracula si ceausescu chiar sintem vestiti, macar sa facem bani acum cu ei morti ca vi au facut ei cu noi romanii bani pe spinarea noastra.

  3. inchisoara de la Doftana? de ce nu cele de la Adjud, Pitesti?
    vreti sa le construiti si niste statui la criminalii astia doi?!