23.5 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăDivertismentServiciile de proasta calitate gonesc turistii straini din Romania

Serviciile de proasta calitate gonesc turistii straini din Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

Happy Tour Group, una dintre cele mai importante agentii de turism din Romania, atrage atentia ca tara noastra ar trebui sa faca eforturi mai mari pentru a putea veni in intampinarea turistilor cu servicii de calitate.

Foarte des este invocata teoria ca avem regiuni extrem de frumoase care ar trebui sa reprezinte un magnet pentru strainii dornici sa viziteze asemenea frumuseti. In mare parte asa este, turistii din alte parti vorbind despre Romania ca despre un paradis natural. Cand vin insa aici ajung sa regrete decizia luata din cauza serviciilor primite. Degeaba avem o tara frumoasa, daca nu suntem capabili sa profitam de acest avantaj.

Un sondaj realizat de Happy Tour Group arata ca 60% dintre clientii straini ai companiei considera ca personalul hotelier detine un nivel de educatie care nu raspunde asteptarilor. De asemenea, sondajul indica faptul ca turistii straini asteapta mai multe optiuni de petrecere a timpului atunci cand viziteaza diverse regiuni din tara.

Romania are un impact pozitiv asupra turistilor straini care ii descopera atractiile ca pe adevarate comori ascunse. Insa Romania trebuie sa faca aceste <<active turistice>> mai accesibile in ceea ce priveste informarea, promovare, solutiile de transport, serviciile si dotarile pentru categorii extinse de turisti si sa indrume prin educatie jucatorii din turism spre o politica umanista orientata catre client. Toate acestea trebuie dezvoltate si integrate. Romania poate concura cu alte tari in ceea ce priveste preturile si atractiile, dar calitatea serviciilor face diferenta. Turismul nu inseamna doar sa vizitezi locuri interesante, ci si sa fii servit conform standardelor pentru care ai platit”, a declarat Javier Garcia del Valle, Vicepresedinte Executiv si CEO Happy Tour Group.

Putem invata de al altii

Ron Kaufman, autoritatea mondiala in Servicii Superioare, apreciaza faptul ca aeroportul Changi din Singapore poate fi exemplul perfect al serviciilor superioare si integrate in turism, intregul personal al diverselor companii si entitati independente care isi desfasoara activitatea in aeroport fiind instruit sa ofere asistenta turistilor.

Aeroportul Changi din Singapore, nr. 1 in lume dupa numeroase criterii, este expresia unie viziuni nationale din anii 70 de a transforma Singapore dintr-un producator low cost intr-o natiune axata pe servicii. Aeroportul nu ofera doar dotari suprinzatoare, precum cinematografe, piscine si gradini tropicale. Mai presus de toate acestea, aeroportul a dezvoltat un program in servicii ce implica educarea a mii de angajati, de la personalul vamal, la cel al diverselor companii private din aeroport, pentru a oferi servicii superioare. Serviciile sunt peste tot. Dar exista o mare discrepanta intre volumul de servicii de care avem nevoie si calitatea serviciilor oferite si primite. Companiile au transformat un concept simplu uman intr-un cliseu catastrofal. Neglijeaza faptul ca adevaratele servicii deriva nu din cereri sau statistici, ci din dorinta umana de a avea grija de cei de langa noi”, a declarat Ron Kaufman .

In data de 31 octombrie, Kaufman sustine la Bucuresti evenimentul “Service Leadership Workshop – Inoveaza, diferentiaza-te si dezvolta organizatia prin Servicii Superioare!”. Kaufman, care se va afla pentru prima oara in Romania, este expert in transformarea organizatiilor prin Servicii Superioare, un mod avansat de a interacriona, castiga si de a loializa clientii.

 

 

Ultimele stiri