Acasă International Un nou CUTREMUR de 7,8 grade pe scara RICHTER a lovit CHILE!...

Un nou CUTREMUR de 7,8 grade pe scara RICHTER a lovit CHILE! ALERTA DE TSUNAMI in PERU!

22

Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit in largul coastei chiliene. In Peru a fost lansata alerta de tsunami.

Epicentrul cutremurului a fost la 19 de kilometri nord-vest de orasul-port chilian Iquique si la o adancime de aproximativ 20 km, transmite Reuters.

Nu au fost raportate cazuri de distrugere sau victime umane. Centrul pentru Tsunami a raportat initial ca nu exista niciun pericol de formare a unor valuri ucigase. Cu toate acestea, in zona de coasta a inceput evacuarea preliminara. In Chile si Peru a fost declarata starea de alerta.

Primul val a ajuns deja pe coasta chiliana, a anunta Marina statului. Inaltimea inregistrata a valurilor a fost de doi metri.

In largul coastei chilene au avut loc, in ultimele doua zile, trei cutremure puternice. Miercuri noaptea magnitudinea seismului a fost de 8,2 grade. Sase persoane au fost ucise de alunecarile de teren si in urma atacurilor de cord. Tsunami-ul rezultat a provocat daune grave.

Din zonele de coasta au fost evacuasi aproximativ un milion de oameni, a declarat ministrul de Interne chilian, Rodrigo Penyaililo.

Un alt seism a provocat o evadare in masa a detinutilor dintr-o inchisoare de femei, situata in Iquique. Potrivit Reuters, au fugit circa 320 de prizoniere.

In acelasi timp, in regiunile afectate de cutremur aproape ca s-a reluat alimentarea cu energie electrica. In zona Tarapaca raman fara lumina 38.000 de gospodarii. Circa doua mii de case din localitatea Alto-Ospicio, aflata in apropiere de orasul Iquique, au suferit pagube materiale.

Sursa: caplimpede.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos