Romani in strainatate!

Un pictor roman UIMESTE LUMEA! Tabloul lui s-a vandut la licitatie cu 4 MILIOANE DE EURO!

Artistul roman Adrian Ghenie a înregistrat miercuri seara la Casa de licitații Sotheby’s un nou record, după ce lucrarea sa intitulată „The Sunflowers in 1937” a fost cumpărată cu patru milioane de euro.

Estimată la o valoare de 500.000-700.000 de euro, lucrarea realizată în 2014 a fost achiziționată la prețul de patru milioane de euro, conform site-ului oficial Sotheby’s, citat de transilvaniareporter.ro.

“Lucrarea provine de la Galerie Judin din Berlin și a fost expusă în 2014 în cadrul Berlin Noir, a treia expoziție personală a artistului. De asemenea, tabloul a făcut parte anul trecut și din expoziția de la Centro de Arte Contemporáneo de Málaga, Spania. Conform datelor in catalogul expoziției, „The Sunflowers in 1937” este o extraordinară și monumentală reimaginare a capodoperei lui van Gogh cu referire la evenimentele istorice ale secolului XX. Executată la dimensiuni colosale, 280/280 cm, lucrarea readuce în atenție capodopera lui van Gogh bântuită de actele ticăloase ale Germaniei Naziste”, scrie sursa citată.
Adrian Ghenie, cel mai bine vândut pictor român contemporan, s-a născut la Baia Mare în 1977, iar în prezent trăiește și lucrează la Berlin. A absolvit, în 2001, Universitatea de Artă și Design din Cluj, iar în 2005, alături de Mihai Pop, a fondat la Cluj Galeria Plan B, un spațiu dedicat expunerii și cercetării artei contemporane. Din 2008, Plan B și-a deschis un sediu la Berlin. În 2014, tabloul „The Fake Rothko”, al artistului Adrian Ghenie, a fost vândut pentru 1.426.500 de lire sterline (1.778.422 de euro), la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s din Londra.

Ultimele stiri

Spre TOP