19.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăStirea zileiDambovitaURGIA SE ACCENTUEAZA! Zeci de localitati au ramas fara curent, mii de...

URGIA SE ACCENTUEAZA! Zeci de localitati au ramas fara curent, mii de oameni sunt izolati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legatura dintre oboseala si alimentatia din sezonul rece

In sezonul rece, multe persoane sufera de oboseala asociata...

De ce avem iarnă fără zăpadă? O nouă explicație a oamenilor de știință

Potrivit unui studiu publicat luni, nucleul Pământului, care poate...

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Târgovişte informează că în această dimineaţă, la ora 10.00, erau nealimentate cu energie electrică 24 de localităţi din judeţul Dâmboviţa, din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit sursei citate, este vorba de localităţile Măneşti, Ungureni, Voineşti, Râncaciov, Picior de Munte, Lucieni, Viişoara, Dumbrava, Perşinari, Raciu, Sperieţeni, Gura Şuţii, Gura Ocniţei, Ocniţa, Ochiuri, Gorgota, Cătunu, Şotânga, Mogoşani, Dragodana, Burduca, Meri, Cuparu, Cojocaru.   De asemenea, numărul abonaţilr afectaţi sare de 8200.

Circulaţia autovehiculelor pe segmente din drumurile naţionale care fac legătura între judeţele Tulcea şi Constanţa a fost suspendată de autorităţi, pentru prevenirea evenimentelor care s-ar putea solda cu victime sau pierderi de bunuri materiale.

Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de pe lângă Prefectura judeţului Tulcea, circulaţia autovehiculelor este suspendată duminică, începând cu ora 11,00, pe DN 2A Tulcea – Bucureşti, între localitatea Izvorul Cerbului şi limita cu judeţul Constanţa, precum şi pe DE 22, între localitatea Baia şi limita cu judeţul Constanţa.


Citeste si:

Zapada mare INCHIDE SCOLILE! Elevii din Bucuresti si alte 11 judete NU MERG MAINE la scoala!

Stratul de zapada se apropie de 1,5 metri! Vezi harta INZAPEZIRII in Romania!


”Excepţie de la această decizie fac pompierii, poliţia, salvarea, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolelor de înzăpezire”, se arată într-un comunicat al CJSU.

Circulaţia autovehiculelor a fost suspendată duminică, începând cu ora 10,00, şi pe şase tronsoane de drumuri judeţene – Tulcea-Agighiol, 2 Cantoane-Sarighiol de Deal, Ceamurlia de Sus-Cerna, Sarighiol de Deal-intersecţie DN 22, Dăeni-Traianu, Dăeni-intersecţie DN 22.

Traficul autoturismelor pe şoselele din judeţ pe care accesul a fost suspendat va fi reluat după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Şi pe alte drumuri judeţene au apărut probleme în prima parte a zilei de duminică, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, intervenindu-se pentru deszăpezirea a două ambulanţe, patru autoturisme şi a unui microbuz.

Şase localităţi din judeţ nu au fost alimentate cu energie electrică în prima parte a zilei, echipajele Enel fiind pe teren pentru remedierea avariilor apărute.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe drumul național DN 22, zona 2 Cantoane, km 232+900 – km 239+100 (limită județele Tulcea – Constanța) și pe DN 22A, km 36+000 – km 64+700, între localitățile Topolog – Saraiu, este sub 25 de metri.

Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației rutiere pe aceste sectoare de drum.

Având în vedere posibilitatea extinderii “COD PORTOCALIU ninsori abundente și viscol” pentru zona Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea, conducerea CNADNR SA a decis relocarea de la DRDP Timișoara, DRDP Cluj și DRDP Brașov a șase autofreze și trei șenilate, astfel încât pe lângă cele existente, numărul total de utilaje cu care se va acționa în zonele afectate va fi de 32 de autofreze și 5 șenilate.

Utilajele au fost relocate astfel:

Ø La DRDP București – Autostrada A2 – Lehliu; SDN Buzău;

Ø La DRDP Constanța – Autostrada A2 – Lehliu – Fetești;

Ø La SDN Constanța, SDN Slobozia; SDN Tulcea.

Rețelele electrice din județele Giurgiu și Ilfov au fost avariate din cauza condițiilor meteo deosebite, a viscolului și căderilor masive de zăpadă, fiind afectate 41 de localități, în timp ce în București situația este normală, existând doar o serie de deranjamente punctuale, informează Enel Distribuție Muntenia.

În județul Ilfov erau nealimentate parțial 6 linii de medie tensiune, precum și 25 de posturi de transformare, fiind afectate 6 localități (Copăceni, Chiajna, Glina, Vidra, Popești Leordeni, Berceni), iar în județul Giurgiu existau 12 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total și 13 parțial, precum și 344 posturi de transformare, fiind afectate 35 de localități (Grădiștea, Comana, Gostinari, Falastoaca, Prundu, Putineiu, Stănești, Hodivoaia, Vieru, Varlaam, Adunații Copăceni, Mogoșești, Budeni, Crânguri, Stejaru, Chirculești, Singureni, Tufa, Popești, Novaci, Mihăilești, Paslari, Dărăști, Toporu, Tomulești, Oinacu, Balanu, Ghizdaru, Vedea, Gaujani, Malu, Greaca, Zboiu, Hotarele, Gorneni).

 

Ultimele stiri