11.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiDambovitaVIDEO - Trei elevi romani, COLEGI DE CLASA, admisi la celebra Oxford...

VIDEO – Trei elevi romani, COLEGI DE CLASA, admisi la celebra Oxford University! ”Au aratat Europei ce poate O SCOALA DE PROVINCIE!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Colegiul Naţional “Ienachiţă Văcărescu” din Târgovişte se poate mândri cu rezultate excepționale anul acesta. Trei elevi de la acest liceu au fost admiși la Oxford, iar alți șase elevi la alte universități importante din Marea Britanie.

În ultimii ani, peste 30 de absolvenţi au ajuns să studieze la universităţi de top din Anglia. Anul acesta nouă elevi dintr-o singură clasă vor pleca să înveţe din toamnă la Oxford, Imperial College of London sau la London School of Economics.

 „Au arătat cred că întregii Europe, nu numai țării noastre, că dintr-o școală, cum mulți spun, de provincie, anul acesta sunt trei elevi, viitori absolvenți, care vor învăța la această prestigioasă universitate,” spune profesoara Marcela Popescu, pentru digi24.ro

Marilena a ales Informatica, Emanuel va fi student la Inginerie, în timp ce Claudiu se va specializa în Chimie. Toţi trei au trecut cu bine de probele eliminatorii, dar şi de interviurile pe care le-au susţinut la Oxford în luna decembrie a anului trecut. O singură condiţie mai au de îndeplinit: să obţină peste nouă la examenul de bacalaureat din vară.


Citeste si:

Asa ne pleaca valorile! Celebra Oxford University a anuntat-o ca ESTE DEJA ADMISA si ea NICI N-A DAT Bac-ul!

Cinci universitati din Marea Britanie pe bat pe unul dintre cei mai inteligenti romani: O sa-mi fie dor de tara mea, dar e mai bine sa plec!


 

Claudiu Săvulescu, elev: „Consider că la Universitatea Oxford îmi voi continua călătoria în drumul științei.”

Marilena Beșcucă, elevă: „Cred că o sa fie cam greu, din cauza volumului de muncă pe care îl necesită absolvirea și studiul la Oxford și, în același timp, știu că o sa fie frumos datorită oamenilor cu care voi conversa și voi trăi acolo. Datorită locurilor și bibliotecilor și muzeelor la care voi avea acces.”

Emanuel Dumitru: „Am realizat că, dacă vreau să fac inginerie, am mult mai multe șanse afară pentru că la noi ingineria nu este punct foarte tare, mai ales din cauza finanțării.”

Alături de Marilena, Claudiu şi Emanuel, alţi şase colegi de clasă vor ajunge la universităţi din Londra, Sheffield, Manchester sau Glasgow.
Vezi aici Video:

În fiecare an, sute de tineri români merg să studieze la universităţi importante din Anglia, Franţa, Italia sau Statele Unite ale Americii. După absolvirea facultăţilor, mai puţin de jumătate aleg să se întoarcă în ţară.

Ultimele stiri