Acasă Economie Vanzarile din comert au scazut in martie, in special la carburanti!

Vanzarile din comert au scazut in martie, in special la carburanti!

28

1carburantiVanzarile din comert au scazut ca volum in martie atat fata de februarie, cat si fata de luna corespunzatoare a anului trecut, in special la carburanti, potrivit INS.

In luna martie 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 13,6%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scǎzut cu 0,6%.

Evolutia bruta s-a datorat cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+18,1%), vanzarilor de produse nealimentare (+13,6%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+10,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 0,6%, din cauza scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,1%). Cresteri s-au inregistrat la vanzarile de produse nealimentare (+1,9%) si in comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,5%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scǎzut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,6 %, respectiv cu 0,8%.

Scaderea este explicata prin reducerea vanzarilor in comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-10,8%) si vanzarilor de produse nealimentare (-3,0%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013, comparativ cu luna martie 2012 a inregistrat o scǎdere cu 0,8% datorata scǎderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,9%). Cresteri s-au inregistrat la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%) si la vanzarile de produse nealimentare (+0,1%).

In trimestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de trimestrul I 2012, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1% si respectiv, cu 0,8%.

Avansul de volum din primele trei luni (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, este datorat cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%) si vanzarilor de produse nealimentare (+0,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scǎzut cu 4,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in trimestrul I 2013, comparativ cu trimestrul I 2012 a inregistrat o crestere cu 0,8% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+2,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,3%.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos