1cale ferataPremierul Victor Ponta a declarat miercuri ca este de acord cu initiativa Ministerului Transporturilor de a introduce un sistem modern de supraveghere a hotilor de cale ferata si a adaugat ca este necesara o marire a pedepselor pentru astfel de infractiuni.

Potrivit acestuia, „nu pot fi plantati jandarmi din o suta in o suta de metri”, solutia fiind implementarea unui sistem modern de supraveghere a hotilor de fier vechi de pe calea ferata.

„Ministerul Transporturilor are o gandire referitoare la un sistem modern de supraveghere a integritatii tehnice a liniilor de cale ferata. Problema e din nou ca nu se poate rezolva totul dintr-o parte. Ne-am uitat, in ultimii ani, nu avem condamnari sau avem 3 – 4 condamnari cu suspendare pentru cei care au furat infrastructura feroviara si cred ca aici, nu doar legislativ, dar poate ca Ministerul Justitiei, prin CSM, va solicita o strategie prin care aceste infractiuni extrem de grave sa primeasca si pedepse pe masura, altfel, o sa continue. Cat timp nu le e frica oamenilor ca platesc pentru ca fura cale ferata, normal ca se mai intampla. Suntem in secolul 21, solutia nu este sa plantezi peste tot jandarmi din o suta in o suta de metri, exista sisteme moderne de supraveghere si exista posibilitatea de sanctionare mai dura a celor care sunt prinsi comitand fapte de acest gen”, a precizat premierul, la Palatul Parlamentului, unde a fost prezent la dezbaterea ”Teme de interes in revizuirea Constitutiei Romaniei”.

Sursa: agerpres.ro