Intra in contact cu noi

Economie

Veste EXTRAORDINARA pentru toti romanii cu CREDITE IMOBILIARE!

Publicat cu

pe

Românii primesc un ajutor nesperat de la parlamentari. Astăzi,potrivit stiripesurse.ro, deputații din Comisia Juridică au dat un raport de adoptare propunerii legislative privind darea în plată a caselor datornicilor către bănci, inițiate de deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea și susținută de parlamentari din toate partidele politice.

Prin această intervenție legislativă se prevede că băncile nu vor mai putea să emita alte pretenții materiale asupra debitorilor, iar datoria către creditor se stinge, fără alte penalizări sau costuri pentru restanțierii insolvenți.

Fișa proiectului de Lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite (PLx 743/2015) poate fi analizată AICI


Citeste si:

Reclama

Protectia Consumatorului MATURA toate bancile din Romania care ofera credite in franci elvetieni!

Toti clientii Volksbank cu credite in FRANCI ELVETIENI chemati pentru RECONVERSIE! Oferta EXPIRA!


Această inițiativă îi sperie cu adevărat pe bancheri, care nu-i vor mai putea urmări pe debitori din tată în fiu, pentru a recupera datoria integrală, plus dobânzi, plus comisioane etc., în cazul în care prețul imobilului dat în plată nu acoperă toate aceste pretenții ale creditorilor.

Acest proiect de lege a fost deja aprobat de plenul Senatului, pe 26 octombrie, iar Camera Deputaților este cameră decizională în acest caz. În camera superioară, proiectul a primit 105 voturi „pentru” și 2 abțineri.

Reclama

Prezentul proiect de lege, care transpune si prevederile Directivei 2014/17/UE a Parlamentului European, și a Consiliului, își propune să creeze un mecanism prin intermediul căruia predarea de către debitor creditorului a imobilului aflat în proprietatea sa, ca urmare a acordării de către acesta din urmă a unui credit, să stingă integral obligația debitorului. Darea în plată reprezintă o soluție echitabilă atât pentru debitor, cât și pentru creditor care, la momentul acordării creditului, a apreciat că imobilul adus ca garanție acoperă valoarea acordată”, arată inițiatorii în expunerea de motive a legii.

Economie

Educatia vine din familie! Peste jumatate din romani au invatat comportamentul responsabil din familie

Publicat cu

pe

Familia este factorul cheie de influentare a comportamentului sustenabil in Romania iar peste 53% dintre cei care isi autoevalueaza deprinderile drept sustenabile spun ca au fost influentati in adoptarea acestora de catre familie.

Potrivit unui studiu IRES, “Comportamente de sustenabilitate ale Romanilor”, realizat in cadrul campaniei BAT Romania “Alege Asumat un Oras Curat” jumatate dintre romani au auzit vorbindu-se recent despre ideea de sustenabilitate, iar 2 din 3 romani se declara pro sustenabilitate, ceea ce arata ca romanii isi doresc un comportament social responsabil.

Romanii asociaza sustenabilitatea cu sustinerea financiara, utilizarea eficienta a resurselor, durabilitate, protectia mediului, utilizarea resurselor regenerabile, reciclare si preocupare pentru viitor.

Rezultatele sondajului arata ca 51% dintre romani au auzit vorbindu-se in ultima perioada despre ideea de sustenabilitate. Potrivit studiului, intre cele mai frecvent evidentiate comportamente sustenabile se numara colectarea si reciclarea selectiva (98%), achizitia de electrocasnice cu consum redus de energie (97%), participarea la actiuni de ecologizare, impadurire, stoparea defrisarii (96%), utilizarea de pungi biodegradabile sau ambalaje reciclabile (95%), izolarea termica a locuintelor (95%), reducerea deseurilor in urma consumului de alimente (95%) sau utilizarea becurilor de tip led (94%).

Reclama

Familia este un factor cheie care influenteaza comportamentul sustenabil

Peste jumatate (53%) dintre cei care isi autoevalueaza deprinderile drept sustenabile au fost influentati in adoptarea acestora de catre familie. De asemenea, factorii pe care romanii ii considera stimulatori pentru un comportament pro sustenabil sunt informatia, implicarea, exemplele de buna practica sau implicarea companiilor private. Nevoia de informare privind sustenabilitatea este confirmata de aproape 3 din 4 romani.

“Un viitor mai bun incepe cu fiecare dintre noi si cu fiecare gest pe care il facem, la nivel individual. Ne bucuram ca, prin acest studiu, sa oferim un reper important de informare, asa cum au indicat si respondentii, pentru a incuraja comportamentul responsabil la nivel de societate. Sustenabilitatea este in centrul afacerii BAT si, alaturi de o strategie foarte clara la nivel de grup si parametri de evaluare specifici, credem in actiuni concrete si exemple de buna practica care pot sa contribuie, in mod real, la un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic si afaceri externe, Aria Europa de Sud – Est din cadrul BAT.

“Ne bucuram sa fim alaturi de BAT in acest efort de intelegere si sprijnire a ideii de sustenabilitate in Romania. Desi aparent e un concept de import, sustenabilitatea operationalizata, cuantificata si masurata se regaseste in mentalitatea romaneasca fie sub influenta traditiilor dinainte de 1989 pentru generatia X, fie sub forma de atitudini formate sau transmise sub influenta familiei, a retelelor de socializare si a televiziunii pentru generatiile Y si Z. Una dintre concluziile cheie ale studiului este ca sustenabilitatea este un concept acceptat social, cu un rol sintetic de orientare atitidinala si de modelare a unor comportamente proactive privind colectarea si reciclarea selectiva, consumul redus de energie, grija fata de mediu si preocupare pentru viitor. Este de subliniat aici si asteptarea romanilor privind implicarea si bunele practici ale companiilor private privind sustenabilitatea,” precizeaza Dan Jurcan, sociolog, director de cercetare IRES.

Actiuni de protejare si constientizare a reducerii consumului de resurse

La nivelul celor 3 entitati din Romania, BAT organizeaza continuu ample actiuni de protejare si constientizare a reducerii consumului de resurse sau de donare pentru reciclare si reutilizare. BAT organizeaza permanent in Romania campanii de colectare selectiva a versiunilor anterioare ale dispozitivelor sale electronice, in peste 360 de puncte de colectare din tara, iar echipa locala a companiei a participat la plantarea a peste 2.000 de copaci doar in 2023. Totodata, fabrica BAT din Ploiesti a obtinut anul trecut certificarea AWS (Alliance for Water Stewardship), confirmand angajamentul companiei pentru protejarea resurselor de apa.

Potrivit studiului IRES, 54% dintre romani spun ca in gospodaria lor, adultii sunt preocupati in cea mai mare masura de economisirea energiei electrice, a apei, colectare selectiva sau alte actiuni sustenabile.

Reclama
Sustenabilitatea este asociata cu sustinerea financiara

Sustenabilitatea este asociata cu sustinerea financiara, utilizarea eficienta a resurselor, durabilitate, protectia mediului, utilizarea resurselor regenerabile, reciclare si preocupare pentru viitor. Rugati sa defineasca conceptul, cei mai multi intervievati au mentionat „sustinerea financiara a unei idei sau a unui proiect” (18%), iar 15% au precizat ca sustenabilitatea se refera la utilizarea eficienta a resurselor, conservarea acestora; mai sunt amintite frecvent si continuitatea sau durabilitatea (11%), responsabilitatea financiara (7%) sau activitati benefice pentru mediu si omenire (6%).

Principalele surse de informare cu privire la actiuni sustenabile sunt reprezentate de televiziune (6 din 10 respondenti), site-uri de internet (aproximativ jumatate dintre intervievati), retelele de socializare (3 din 10 participanti la cercetare), precum si radio (aproape o cincime dintre respondenti).

Studiul a fost realizat de IRES in cadrul campaniei BAT Romania – Alege Asumat un Oras Curat, iar concluziile sale se bazeaza pe perceptiile unui esantion reprezentativ de 1101 respondenti adulti. Studiul a fost realizat de IRES in perioada 28 iulie – 4 august 2023, iar echipa de cercetare a folosit metoda de colectare CATI (interviu telefonic asistat de calculator).

Reclama
Continua sa citesti

Retail

BAT Romania lanseaza alternativa pentru GLO fara tutun sub brandul „veo™”

Publicat cu

pe

BAT Romania a anuntat lansarea primului produs incalzit fara tutun al companiei, comercializat sub brandul veo™. Compatibil cu dispozitivul glo, acest produs inovator ofera fumatorilor si consumatorilor adulti de produse cu nicotina o alternativa la fumat care nu contine tutun si nu implica ardere.

veo™ contine Rooibos – o planta consumata in mod obisnuit sub forma de ceai fara cafeina – oferind astfel consumatorilor o alternativa la fumat fara tutun.

Dr. James Murphy, Director pentru stiinta si cercetare in cadrul BAT, a mentionat: ”In zece ani, am trecut de la comercializarea unei singure categorii de produse la un portofoliu cu multiple categorii. Parte dintre aceste noi categorii de produse contin tutun, altele nu, dar toate au un numitor comun important: nu implica ardere.

Prin corelarea asteptarilor consumatorilor cu inovatii remarcabile, dezvoltarea veo™ reprezinta un pas inainte in atingerea obiectivului nostru de construire a unui viitor mai bun, in care oferim fumatorilor si consumatorilor adulti de produse cu nicotina o gama cat mai diversa de produse cu risc redus.*”

Reclama

Consumabilele veo™ contin frunze de Rooibos, care sunt infuzate cu nicotina de inalta calitate si arome in timpul procesului de fabricatie.

Odata incalzit in dispozitiv, produsul veo™ emana o aroma placuta. Rezultatul este un produs care ofera o experienta completa, fara tutun si care nu implica ardere.

veo™ este disponibil in magazinele din Romania incepand din 11 septembrie.

Final

Reclama

* Pe baza dovezilor stiintifice si presupunand o trecere completa de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de riscuri si creeaza dependenta.

Continua sa citesti

Economie

Proiect de lege: Vanzarea de tigari electronice catre minori va fi interzisa!

Publicat cu

pe

Cresterea semnificativa a folosirii de tigarete electronice in randul tinerilor sub 18 ani in Romania a crescut semnificativ in ultimii ani, motiv pentru care autoritatile cer masuri drastice pentru cei care pun in vanzare astfel de prosude minorilor.

Astfel, Asociatia Industriei de Vaping (www.aivaping.ro) saluta initiativa legislativa a deputatului Alfred Simonis prin care vanzarea de tigari electronice catre minori este interzisa.

„Consideram ca aceasta initiativa este primul proiect de lege aparut in ultimii ani care urmareste cu adevarat protectia minorilor, si care ajuta la introducerea unui cadru de reglementare de tip occidental al vapingului: ”dur in ce priveste accesul minorilor, dar focusat pe a oferi adultilor o alternativa la tigarile clasice”.

„Aceasta este singura initiativa legislativa aparuta recent care are cu adevarat scopul de a proteja minorii de efectele adictive ale nicotinei. Din pacate, majoritatea proiectelor de lege recente care se prefac ca au ca scop apararea minorilor de fumat, nu au propus decat echivalarea vapingului cu fumatul si extinderea automata a interdictiilor pentru fumat la tigarile electronice, pentru toate categoriile de varsta. Acest tip de interdictii nu ar avea ca efect decat intoarcerea multor fumatori, actuali vaperi, la tigara clasica, in lipsa oricarei diferentieri de pret sau informatie. Mai mult, aceste initiative nu sunt decat o extindere a politicilor actuale ale statului roman in domeniul combaterii tabacului, bazate aproape exclusiv pe interdictie. Rezultatul acestor politici? Fumatul de tigarete si alte produse traditionale de tabac a crescut in Romania comparativ cu anul 2017, conform Eurobarometrului Special nr. 506, publicat in februarie 2021. Numarul de fumatori in Romania a ajuns la peste 31% versus 28% in 2017, in timp ce media de fumatori din UE este de doar 23%, in scadere cu 3% fata de 2017.

Reclama

Actuala propunere legislativa care interzice consumul de tigari electronice doar pentru minori, constituie un prim pas important in privinta protectiei minorilor, fara a interzice accesul adultilor la una dintre principalele modalitati de renuntare la fumat. Ea este cu atat mai importanta cu cat, in mod real, la momentul actual minorii au posibilitatea sa achizitioneze tigari electronice de la punctul de vanzare. Ca atare, orice proiect de lege din domeniu trebuie sa rezolve problema reala: accesul mult prea facil al minorilor la aceste produse. Atata vreme cat minorii pot sa cumpere relativ nestingheriti produse cu caracter adictiv din magazine, intrucat nu exista nici o penalizare reala pentru cei care le vand, orice alte masuri vor avea un efect neglijabil.

AIV a explicat in repetate randuri, atat in Comisiile din Parlamentul Romaniei, cat si in scrisori adresate Ministrilor Sanatatii, ca exista un mod mult mai rational de a rezolva problema accesului minorilor la produsele de vapat: interzicerea clara a accesului la punctul de vanzare, insotita de pedepse cat mai aspre pentru incalcarea acestor interdictii. Aparitia unei propuneri de lege care ataca in sfarsit cauza reala a consumului de tigari electronice intre minori este de salutat. Speram ca Parlamentul Romaniei va actiona cu hotarare pentru ca initiativa sa devina cat mai repede lege, lucru care nu numai ca ar contribui foarte mult la protectia minorilor, dar ar permite in continuare accesul a milioane de fumatori adulti din Romania la o modalitate eficienta de renuntare la tigarile clasice.”, arata presedintele AIV – Ciprian Boboi.

Continua sa citesti

hot news