Românii primesc un ajutor nesperat de la parlamentari. Astăzi,potrivit stiripesurse.ro, deputații din Comisia Juridică au dat un raport de adoptare propunerii legislative privind darea în plată a caselor datornicilor către bănci, inițiate de deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea și susținută de parlamentari din toate partidele politice.
Prin această intervenție legislativă se prevede că băncile nu vor mai putea să emita alte pretenții materiale asupra debitorilor, iar datoria către creditor se stinge, fără alte penalizări sau costuri pentru restanțierii insolvenți.
Fișa proiectului de Lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite (PLx 743/2015) poate fi analizată AICI
Citeste si:
Protectia Consumatorului MATURA toate bancile din Romania care ofera credite in franci elvetieni!
Toti clientii Volksbank cu credite in FRANCI ELVETIENI chemati pentru RECONVERSIE! Oferta EXPIRA!
Această inițiativă îi sperie cu adevărat pe bancheri, care nu-i vor mai putea urmări pe debitori din tată în fiu, pentru a recupera datoria integrală, plus dobânzi, plus comisioane etc., în cazul în care prețul imobilului dat în plată nu acoperă toate aceste pretenții ale creditorilor.
Acest proiect de lege a fost deja aprobat de plenul Senatului, pe 26 octombrie, iar Camera Deputaților este cameră decizională în acest caz. În camera superioară, proiectul a primit 105 voturi „pentru” și 2 abțineri.
„Prezentul proiect de lege, care transpune si prevederile Directivei 2014/17/UE a Parlamentului European, și a Consiliului, își propune să creeze un mecanism prin intermediul căruia predarea de către debitor creditorului a imobilului aflat în proprietatea sa, ca urmare a acordării de către acesta din urmă a unui credit, să stingă integral obligația debitorului. Darea în plată reprezintă o soluție echitabilă atât pentru debitor, cât și pentru creditor care, la momentul acordării creditului, a apreciat că imobilul adus ca garanție acoperă valoarea acordată”, arată inițiatorii în expunerea de motive a legii.