31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATEVeste URIASA pentru romani! Un ministru in guvernul Ciolos reuseste ce NIMENI...

Veste URIASA pentru romani! Un ministru in guvernul Ciolos reuseste ce NIMENI n-a avut curajul dupa Revolutie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

După ce au mâncat zeci de ani nervii românilor și au băgat sume uriașe de bani în buzunarele celor care le eliberau, copiile legalizate vor ajunge istorie.

Ministrul Fondurilor Europene a declarat că Executivul lucrează acum la un act normativ prin care administraţia publică centrală să nu mai aibă dreptul să solicite copii legalizate de la cetăţeni. Măsura este parte a unui pachet legislativ prin care se vor elimina mai multe acte cerute cetăţenilor de către autorităţi. Printre acestea și desfiinţarea copiei legalizate, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

“Problema e că dacă vrei să desființezi o hârtie care nu are o bază legală, nu știi cum să o desființezi. Și atunci, acest pachet are o ordonanță de urgență, are un HG care modifică alte HG-uri, de pildă, desființează copia legalizată. Și mai are un memorandum prin care Guvernul cere instituțiilor subordonate și, atenție, nu vorbim de primării, vorbim doar de administrația centrală, să facă anumite lucruri. Să desființeze copia legalizată, să își unească bazele de date, le dăm niște termene”, a spus Ghinea, conform republica.ro.

Actul normativ care va simplifica birocraţia va intra în discuţia Guvernului în această lună și este în prezent pe circuitul de avizări al ministerelor implicate în elaborarea lui.

Ultimele stiri