Intra in contact cu noi

Imobiliare

Vezi daca preturile apartamentelor au scazut in 2012. Specialistii dau un maxim de 5%

Publicat cu

pe

apartamenteRaportul lunar de monitorizare imobiliara Anunturiparticulari.ro arata ca, in 2012, preturile apartamentelor au scazut cu maxim 5% in cazul unitatilor vechi scoase la vanzare in Capitala. Desi anul trecut a fost marcat uneori si de noi recorduri negative in ceea ce priveste preturile medii solicitate de proprietari, scaderile pe interval de un an se traduc in diferente de cel mult 2.000 euro/unitate.

In ceea ce priveste oferta imobiliara disponibila pe piata, aceasta s-a imbogatit in 2012 cu peste 10.000 de apartamente de doua camere scoase pentru prima oara la vanzare de proprietari.

Garsonierele au inregistrat cea mai mare depreciere a pretului pe interval de 12 luni, acestea devalorizandu-se, in medie, cu 5%. Pretul mediu solicitat de proprietari pentru acest tip de unitate a ajuns astfel in decembrie 2012 la putin peste 34.000 euro, in scadere de la 36.000 euro, cat era in 2011.

Preturile la apartamentele de doua camere au scazut si ele pe un interval de 12 luni de la putin peste 57.000 euro, in decembrie 2011, la 54.800 euro, in decembrie 2012, echivalentul a minus 4%. Anul 2012 s-a incheiat pentru apartamentele de trei camere cu o scadere usoara sub pragul de 75.000 euro, pretul mediu actual variind cu minus 2% comparativ cu finalul anului 2011, de la 76.500 euro.

Pentru unitatile de patru camere preturile au scazut usor, cu doar 1% pe un interval de 12 luni, dar evolutia ultimei luni indica o apreciere medie de 5% pe acest segment. Daca in luna decembrie 2011, proprietarii solicitau aproximativ 97.300 euro, in luna decembrie 2012 pretul mediu ajunsese la aproape 96.400 euro.

Reclama

Pentru cei interesati de achizitionarea unei locuinte in Capitala, anul 2012 a fost unul dintre cei mai bogati ani in materie de oferte nou aparute pe piata. Proprietarii au scos la vanzare, in anul recent incheiat, aproape 25.300 de unitati, in crestere usoara fata de 2011. Apartamentele cu doua camere au totalizat putin peste 10.000 de unitati, cele cu trei camere – 7.700 unitati, garsonierele – 5.100 unitati

Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare

Gata cu facturile astronomice la curent. Vom folosi izolatia cameleon care face cald iarna si rece vara!

Publicat cu

pe

Oamenii de stiinta din China si Marea Britanie au dezvoltat un invelis care actioneaza ca pielea unui cameleon din desert: poate raci peretii cladirilor pe timpul verii si poate mentine caldura pe timp de iarna, a anuntat serviciul de presa al Societatii Americane de Chimie (ACS). Un articol care descrie activitatea in acest sens a fost publicat in jurnalul Nano Letters.

„Cameleonii de desert, care traiesc in sud-vestul Africii, sunt capabili sa-si schimbe culoarea pentru a-si regla temperatura corpului pe masura ce conditiile de mediu se schimba. Ei apar gri deschis la caldura, ceea ce le permite sa reflecte radiatia si sa se raceasca si devin maro inchis pe masura ce temperatura scade „pentru a pastra caldura”.

Oamenii de stiinta au reprodus aceasta caracteristica unica a creaturilor din desert intr-un strat invelitor care isi schimba culoarea pentru a se adapta la temperaturile mediului” – se arata in raport. Colorantul „cameleon” a fost creat de o echipa stiintifica condusa de profesorul Wang Fuqiang de la Universitatea Politehnica din Harbin. Dezvoltarea sa a fost posibila prin combinarea proprietatilor a doua tipuri diferite de microparticule, dintre care una absoarbe activ radiatia solara si o transforma in unde electromagnetice de o lungime diferita, iar a doua este capabila sa-si schimbe culoarea odata cu modificarile temperaturii ambientale. Oamenii de stiinta au selectat proprietatile celor doua particule, microcapsulele termocromice, in asa fel incat au colorat materialul in gri-negru la temperaturi ambientale de pana la 25 de grade Celsius. Aducerea lor la temperaturi mai ridicate a facut ca microcapsulele sa devina albe si nu a impiedicat cea de-a doua microparticula sa absoarba energia luminoasa si sa o foloseasca pentru a raci peretii.

Testele ulterioare au aratat ca, pe vreme calda, invelisul reflecta pana la 93% din lumina soarelui si reemite aproximativ 94% din energie intr-un interval de lungimi de unda care permite caldurii sa fie eliberata in spatiul exterior in loc sa fie prinsa in atmosfera. Acest lucru ofera protectie impotriva efectului de sera suplimentar si va permite sa raciti peretii cu 6,5 grade Celsius, iar pe vreme rece, sa cresteti temperatura materialului cu 4,3 grade Celsius. Acest lucru distinge colorantul cameleon de alte invelisuri reflectorizante, care ajuta vara, dar in acelasi timp reduc incalzirea cladirilor iarna. Conform estimarilor actuale ale cercetatorilor, materialul creat de ei poate reduce costurile cu energie pentru racirea si incalzirea incaperilor cu aproximativ 20%. Mai mult, utilizarea sa nu va necesita costuri suplimentare mari in comparatie cu colorantii conventionali. Astfel de avantaje ale colorantului „cameleon”, spera oamenii de stiinta, vor accelera introducerea acestuia in industria constructiilor, transmite Rador Radio Romania.

Reclama
Continua sa citesti

Economie

Piata imobiliara se prabuseste: Banca Națională cere Guvernului să oprească programul „Prima Casă”

Publicat cu

pe

Ponderea expunerilor totale ale băncilor persoane juridice române la riscul de credit faţă de administraţia centrală a ajuns după primele 9 luni din 2022 la aproape 36%, fiind „ridicată“ şi „în creştere semnificativă de la declanşarea pandemiei“, potrivit evaluărilor BNR.

„Aceasta este influenţată atât de sporirea expunerii directe, cât şi de eforturile întreprinse de autorităţile publice de a sprijini celelalte sectoare instituţionale prin garantarea unor programe de creditare („IMM Invest“, „Noua casă“ etc.), ce au condus la creşterea garanţiilor oferite băncilor de către stat“, susţine BNR, informează Mediafax.

Comparativ, în 2018 ponderea expunerilor băncilor la riscul de credit faţă de sectorul public era de 29,4%.

„Există anumite preocupări cu privire la concen­trarea faţă de acest sector, precum şi asupra capacităţii instituţiilor de credit de a susţine în continuare finanţarea sectorului guvernamental şi, implicit, consolidarea acestei legături, într-o perioadă caracterizată de incertitudini puternice şi de necesitatea adresării vulnerabilităţilor structurale de la nivelul bugetului public“, atenţionează BNR.

Reclama

În cazul sectorului privat, ponderea expunerilor băncilor la riscul de credit faţă de sectorul companiilor a crescut cu un ritm temperat în ultimii 5 ani.

Continua sa citesti

Economie

Cum se fac imobiliarele in Romania: Zidul de sprijin al unui bloc a luat-o la vale, peste masini

Publicat cu

pe

Un zid de sprijin din cadrul unui proiect imobiliar autorizat pe strada Lombului nr. 2-4 în Cluj-Napoca s-a prăbușit și a avariat șase vehicule parcate în zonă. Polițiștii locali au intervenit în zonă, fiind sesizați de riverani, transmite Actual de Cluj.

“Polițiștii locali de la Serviciile Control urbanism și Disciplină în Construcții și de la Control Trafic Rutier au constatat prăbușirea unui zid de sprijin, pe o lungime de circa 35 de metri, pe strada Lombului nr. 2-4. Au fost avariate 5 autovehicule și o autoutilitară. Precizăm faptul că zidul de sprijin era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu AC nr. 576/2020 – ”Construire imobil mixt, amenajări exterioare și imprejmuire” – teren privat, lucrarea nefiind recepționată”, a arătat Primăria.

Potrivit instituției, polițiștii locali au întocmit un act de control prin care s-au dispus punerea în siguranță a zonei afectate și semnalizarea amplasamentului, precum și luarea tuturor măsurilor legale necesare remedierii situației.

Articolul complet pe Actual de Cluj

Reclama
Continua sa citesti

hot news