22.9 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Armata SUA dotata cu glontul care urmareste tinta IN MISCARE!

VIDEO – Armata SUA dotata cu glontul care urmareste tinta IN MISCARE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O agentie de cercetare a armatei americane, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), a dat publicitatii o inregistrare video in care prezinta gloante inteligente care iti pot schimba traiectoria pentru a lovi o tinta in miscare.

glontPotrivit iflscience.com, cel mai probabil proiectilele sunt capabile sa isi schimbe directia utilizand mici „aripioare” plasate pe marginile glontului, indreptandu-se spre tinta in miscare care este urmarita cu ajutorul unor lasere. DARPA nu a oferit niciun detaliu privind tehnologia, care este cunoscuta sub numele EXACTO, din motive lesne de inteles, comenteaza sursa citata.

Videoclipul dat publicitatii arata ca o arma cu gloante care isi pot schimba traiectoria poate fi utilizata nu doar de lunetisti cu experienta, ci chiar si de novici. Gloantele inteligente nu doar maresc gradul de acuratete al lovirii tintei, ci maresc si distanta de la care tinta poate fi lovita.

„EXACTO a demonstrat ceea ce candva era considerat imposibil: ghidarea continua a unui glont de calibru mic catre tinta”, a explicat Jerome Dunn, manager de proiect in cadrul DARPA. „Aceasta demonstratie, utilizand o arma standard, a aratat ca tehnologia EXACTO este capabila sa loveasca o tinta in miscare si evaziva cu o acuratete foarte mare, de la distante mari, lucru imposibil pentru un lunetist care trage cu gloante clasice”, a mai spus Dunn.

Ultimele stiri