Romanii se intorc acasa de sarbatori. Doar ca si anul acesta autoritatile de la noi ii intampina cu ore in sir de asteptare la Vama.

Oamenii sunt nemultumiti ca, dupa ce prin toata Europa au mers struna, au stat in coloane interminabile la intrarea in Romania, scrie stirileprotv.ro.

Ca in fiecare an, in ajunul sarbatorilor, romanii din Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie vin cu mic cu mare sa petreaca, acasa, Craciunul. Cei mai multi aleg, cum e si firesc, ruta cea mai rapida – pe autostrada care intra in Romania pe la Nadlac. Coloanele depasesc insa 15-20 de kilometri lungime.

Politistii de frontiera confirma ca nu fac fata numarului mare de masini, desi au suplimentat numarul vamesilor. Intrarea in tara se face pe 11 benzi, dar se pare ca sunt insuficiente.

O alta cauza a cozilor kilometrice poate fi si decizia europeana luata dupa atentatele din Paris, care prevede controale mai atente si, prin urmare, care dureaza mai mult. Oamenii sunt insa foarte nervosi.

Cei de la frontiera le recomanda soferilor care vor sa intre mai repede in tara, sa aleaga si alte puncte de trecere, cum ar fi cele de la Cenad, Turnu, Varsand, Salonta, Bors, Valea lui Mihai si Sacuieni.