27.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Francezii se RAZBUNA pe musulmani intr-un mod JOSNIC! Au PROFANAT...

VIDEO – Francezii se RAZBUNA pe musulmani intr-un mod JOSNIC! Au PROFANAT o moschee de Craciun si au ARS Coranul!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Pentru a santaja Europa la iarna, Rusia arde pur si simplu gazele!

Gigantul energetic rus Gazprom arde gazele destinate exportului in...

VIDEO SOCANT – Un cunoscut afacerist a murit ars de viu, in propria masina, in parcare!

O maşină a fost găsită în flăcări, sâmbătă dimineaţă,...

Un medic român a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să...

Masuri extreme: Francezii nu mai au voie sa vorbeasca in autobuze!

O recomandare a Academiei de Ştiinţe Medicale din Franţa...

O sală de rugăciune musulmană profanată, exemplare din coran arse, sloganuri anti-arabe: circa 600 de persoane au ieşit în stradă vineri seară într-un cartier popular din Ajaccio, în insula franceză Corsica, unde doi pompieri şi un poliţist au fost răniţi cu o seară înainte, relatează AFP.

„După agresiunea intolerabilă asupra pompierilor, profanarea inacceptabilă a unui loc de rugăciune musulman. Trebuie respectată legea republicană”, a reacţionat prim-ministrul francez Manuel Valls, pe Twitter.

După-amiază, circa 600 de persoane s-au adunat în calm la Ajaccio, în semn de sprijin faţă de doi pompieri şi un poliţist agresaţi de „mai mulţi tineri cu cagule”, potrivit autorităţilor, într-un cartier popular al oraşului cu o noapte înainte, scrie stiripesurse.ro.

Scandând „Arabi fora” (Arabi, afară)” sau „Suntem la noi acasă!”, în ciuda prezenţei poliţiştilor care încercau să menţină calmul, aceste persoane au încercat să-i găsească pe autorii agresiunii ce a avut loc cu o zi înainte.

Prefectul de Corsica Christophe Mirmand a declarat la faţa locului că „toate mijloacele sunt folosite” pentru a-i găsi pe autorii agresiunii din noaptea de joi spre vineri. El a considerat de asemenea că „ameninţările din această seară (vineri seară) sunt inacceptabile”.

O sală de rugăciune musulmană situată în apropiere a fost profanată de un mic grup care a încercat de asemenea să dea foc – dar nu a reuşit decât parţial – la mai multe cărţi, dintre care exemplare din coran, potrivit poliţiei şi prefecturii.

Observatorul naţional împotriva islamofobiei al Consiliului francez al cultului musulman (CFCM) „a condamnat ferm” faptele produse „într-o zi de rugăciune pentru musulmani şi pentru creştini”, în timp ce în acest an Crăciunul a căzut imediat după Mouled, sărbătoarea musulmană ce comemorează naşterea profetului Mahomed.

În urma alegerilor regionale de la mijlocul lunii decembrie, marcate în alte părţi ale Franţei de un avans al Frontului Naţional (extrema-dreaptă) în primul tur, naţionaliştii corsicani au ieşit învingători pentru prima dată în regiune.

Ultimele stiri