Acasă ACTUALITATE VIDEO – NASA face un anunt istoric: Pluto are cer albastru si...

VIDEO – NASA face un anunt istoric: Pluto are cer albastru si apa inghetata, este superb!

NASA a anuntat joi ca planeta Pluto are cer albastru si numeroase portiuni cu apa inghetata.

„Cine s-ar fi aşteptat la un cer albastru în Centura Kuiper? Este splendid”, a declarat Alan Stern, investigator principal al misiunii New Horizons.

Particulele propriu-zise de ceaţă sunt probabil gri sau roşii, însă modul în care acestea dispersează lumină albastră a captat atenţia echipei de cercetători ai misiunii New Horizons, se arată în anunţul făcut joi de NASA.

„Acea nuanţă izbitoare de albastru ne oferă informaţii despre dimensiunea şi compoziţia particulelor de ceaţă”, explică omul de ştiinţă Carly Howett, citat de Mediafax.ro.


Citeste si:

NASA a facut anuntul care VA INTRA IN ISTORIA OMENIRII! Vezi ce AU DESCOPERIT pe Marte!

NASA trage alarma: Omenirea RAMANE FARA APA! Imaginile din satelit sunt FARA ECHIVOC!


„Un cer albastru rezultă, de multe ori, din dispersia razelor solare de către particule foarte mici. Pe Pământ, acele particule sunt molecule foarte mici de azot. Pe Pluto, acestea par să fie particule mai mari – dar tot relativ mici – asemănătoare funinginei, pe care le numim <<tholine>>”, continuă Howett.

În acelaşi anunţ făcut joi de NASA, se precizează că sonda spaţială New Horizons a detectat numeroase regiuni mici şi expuse de apă îngheţată pe Pluto.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul informaţiilor colectate de un aparat de cartografiere aflat pe această misiune, denumit Ralph.

„Întinderi vaste de pe Pluto nu prezintă expuneri de apă îngheţată pentru că sunt camuflate, aparent, de alte gheţuri mai volatile de pe cea mai mare parte a planetei”, explică omul de ştiinţă Jason Cook.

„Înţelegerea motivului pentru care apa apare exact în acele locuri şi nu în altele reprezintă o provocare pe care o aprofundăm”, mai spune omul de ştiinţă.

Un aspect curios al acestei descoperiri îl reprezintă faptul că zonele care prezintă cele mai evidente indicii de apă îngheţată corespund celor de culoare roşu aprins din imaginile color publicate recent de NASA.

„Sunt surprinsă că această apă îngheţată este atât de roşie”, susţine Silvia Protopapa, un alt membru al echipei de cercetători care se ocupă de acest caz. „Nu înţelegm deocamdată relaţia dintre apa îngheţată şitholinele roşiatice de pe suprafaţa Pluto”, mai spune aceasta.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
1
2
Articolul precedentVIDEO INCREDIBIL! Cum arata CEL MAI MARE ambuteiaj din lume!
Articolul următorScene INGROZITOARE in Bucuresti! O mama si-a aruncat copilul de la etajul 8 apoi s-a sinucis!