Acasă Romani in strainatate VIDEO – Tehnologie romaneasca de cel mai inalt nivel! O luneta produsa...

VIDEO – Tehnologie romaneasca de cel mai inalt nivel! O luneta produsa in Romania a doborat RECORDUL MONDIAL la precizie!

174

Întreprinderea Optică Română (IOR) a produs o lunetă cu care un profesionist a reușit să doboare recordul mondial pentru tragerea cu puşca, după ce a nimerit o scobitoare şi un ac cu gămălie de la distanţa de 100 de metri.

 Ca urmare a acestei reușite Întreprinderea a primit din partea secretarului de stat, coordonator al domeniului industria de apărare, Sorin Encuţescu, „Diploma de Excelenţă” a Departamentului pentru Industria de Aparare. Diploma a fost acordată pentru produsele de înalt nivel tehnologic realizate de companie, care au generat un interes deosebit pe pieţele externe.

Cu luneta IOR 5.8-40×56 a fost realizat și recordul mondial pentru tragere cu puşca cu lunetă la distanta de 3400 m, echivalentul a 32 terenuri de fotbal, informează zf.ro.


Citeste si:

O inventie romaneasca CUCERESTE Europa! Scuterul ”Made in Romania” face furori in strainatate!

FOTO – Inginerii romani au construit PRIMA LOCOMOTIVA DIN LUME care merge cu biodiesel!


Vezi aici Video:

Cu acelaşi tip de luneta, specialişti din Germania au realizat performanţa de a lovi o scobitoare şi un ac cu gămălie la distanţa de 100 m, tragere în poligon.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos