38.2 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăSocialSanatateVIDEO - Tu cum iti salvezi MAMA sau COPILUL daca se ineaca...

VIDEO – Tu cum iti salvezi MAMA sau COPILUL daca se ineaca la masa? Stii cum sa reactionezi corect?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cu siguranța ați întâlnit situații in care o persoana adulta sau chiar un copil s-a înecat cu mâncare si din aceasta cauza nu mai putea respira. Daca respirația nu este reluata dupa doua minute, incep procese de distrugere ireversibila a creierului si moartea este iminenta. Da se întâmpla foarte des aceste lucruri, mai ales in timpul meselor si oricine poate sa treaca prin acesata experiență neplăcută.

Daca acest lucru se întâmplă, ideal este fim pe faza si sa cunoaștem câteva procedee simple de prim ajutor pentru a salva viata acelei persoane.

Cea mai la îndemâna metoda sau procedeu este Manevra Heimlich. Este o manevra foarte simpla pe care oricine o poate pune in aplicare in caz de nevoie. Persoana care o executa se așează in spatele victimei punandu-si bratele jurul taliei acesteia. Daca persoana care se sufoca sta in picioare, se poziționează unul dintre picioare intre picioarele victimei pentru a o putea sustine, in cazul in care aceasta isi pierde cunoștința. Manevra continua cu poziționarea unui pumn cu partea cu degetul mare pe abdomenul persoanei deasupra ombilicului, dar mult sub zona sânilor (sub stern), scrie all4romania.eu.

Se apuca pumnul cu cealaltă mana. Se împinge abdomenul rapid in sus, ceea ce poate determina obiectul sa sara afara. In cazul unui copil se împinge cu putere mai mica.
Manevra se poate repeta pana când obiectul, iese sau pana când persoana isi pierde cunoștința.

Mai jos vedeți un clip video foarte sugestiv, care va arata pas cu pas ce aveti de facut.

Daca sufocarea apare la o persoana singura,  aceasta isi poate aplica o apasare la nivelul abdomenului sau se poate apleca peste spatele unui scaun si sa apese puternic pentru ca obiectul sare afara.

Ultimele stiri