Acasă Stirea zilei Virusii moderni sunt poligloti. Sistemul de operare Windows 8, pe lista amenintarilor...

Virusii moderni sunt poligloti. Sistemul de operare Windows 8, pe lista amenintarilor informatice in 2013

virusAmenintarile informatice care au la baza Autorun vor disparea pana in ultimul trimestru din 2013, dar locul lor va fi luat de alte familii de virusi de tip adware (categorie de software instalata pe calculatoarele utilizatorilor de Internet cu sau fara stiinta acestora) o tinta predilecta fiind sistemul de operare Windows 8, se mentioneaza in Raportul Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus.

Conform specialistilor, anul 2013 va aduce noi pericole ce vor schimba mediul informatic actual, astfel incat afacerile cu software periculos vor trece la un nou nivel de internationalizare. Virusii moderni vor fi tradusi in mai multe limbi, pentru a acoperi zone geografice mari si pentru a atrage mai usor utilizatorii. “Cel mai probabil amenintarile ce au la baza Autorun vor disparea in ultimul trimestru al anului viitor. Locul lor va fi luat de adware generic, dar intruziv si de infectii persistente bazate pe rootkit-uri, precum ZeroAccess (…) Windows 8 va fi, insa, o tinta in sine. Pe parcursul lui 2013, se estimeaza ca Windows 8 va depasi Windows Vista ca si cota de piata, iar hackerii vor vana vulnerabilitatile platformei, la nivel de browser sau de kernel – componenta centrala a sistemului de operare”, precizeaza Raportul Bitdefender.

Pe de alta parte, in semestrul al doilea din acest an, cele mai noi amenintari informatice sunt folosite fie pentru a accesa de la distanta calculatorul infectat, cum este cazul Backdoor.Hupigon.KG, cu 1,37% din numarul total de infectii inregistrate in Romania, sau pentru a colecta date personale despre utilizatori, asa cum face Gen: Adware.Solimba.1.

In ceea ce priveste amenintarile ce obisnuiau sa faca ravagii in calculatoare, se remarca o scadere a celor care afecteaza sistemele de operare mai vechi, ceea ce indica trecerea utilizatorilor in special la Windows 7.

Potrivit sursei citate, pe retelele sociale cele mai de succes campanii au fost cele care promit acces la statistici pe care Facebook nu le ofera, cum ar fi numarul de vizualizari de profil sau de imagini. Pe locul doi in topul amenintarilor de pe Facebook se afla un scam forate cunoscut, care tenteaza utilizatorii cu personalizarea culorilor retelei sociale pentru a-i trimite catre site-uri cu sondaje sau pentru a-i forta sa instaleze toolbaruri periculoase.

Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatica atestate pe plan international, iar din anul 2001 a devenit unul dintre liderii industriei de securitate.

Recent, compania a primit doua distinctii importante in industria de securitate – “Editor’s Choice”, acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, respectiv “GoldAward” de la TopTenReviews, care a plasat produsul romanesc pe primul loc in urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentScandal in industria alimentara. Rusii ii acuza pe americani ca le livreaza carne cu ractopamina
Articolul următorVezi ce se poate intampla in 2013. Top 10 evenimente care ar putea schimba lumea

1 COMENTARIU

  1. Eu folosesc Windows 8 de la primele variante aparute la Microsoft si vreau sa va spun sincer ca folosesc doar Defenderul din Windows 8(fostul Microsoft Security Essential) si nu am avut probleme din punct de vedere virusi sau alte amenintari.Fac plati pe internet si alte activitati care necesita securitate si totul e OK.Fara a folosi vre-o solutie antivirus.Daca nu descarci fisire dubioase si programe piratate si mai te uiti ca saitul pe care il accesezi sa aiba eventual ai scapat de griji cu ceea ce are Windows 8 pe el ca solutie de securitate.Poti sa-ti pui 6 antivirusi si 6 antispy ca tot o sa fii vulnerabil daca nu te feresti de
    downloaduri piratate.Cele mai multe amenintari, in aceste fisiere stau.Am avut pus pe PC :Avast,Bitdefender,Kaspersky,Avira,AVG,Norton s.a.(desigur ca nu toate in acelasi timp).Cu toate acestea PC-ul la un moment dat s-a virusat sau era vulnerabil deoarece descarcam fel de programe pentru a le testa atat free cat si de pe la .Dupa ce am pus Windows 8 si am descarcat doar programe gratuite si de pe saituri de incredere, adio virusi.Aceasta este parerea mea.Poti sa-ti pui daca vrei orice varianta free sau comerciala de antivirus dar ca sa ai eficienta 99% e bine sa te uiti bine ce accesezi pe net sau de la de pe torrente sau file-sharing!