25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialVrei sa pazesti o padure? Guvernul TE PLATESTE pentru asta!

Vrei sa pazesti o padure? Guvernul TE PLATESTE pentru asta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

In toata tara vor fi infiintate Garzi Forestiere iar Guvernul va angaja oameni care sa aiba grija de paduri.

Guvernul va aproba în sedinţa de astăzi proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se vor înfiinţa nouă gărzi forestiere teritoriale, cu rolul „implementării și controlului aplicării regimului silvic și cinegetic”.

 Conform proiectului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, noua structură de control va avea 926 de angajați, din care 818 cu „atribuții de control și implementare”. Astfel, o singură persoană va fi responsabilă de controlului a 8.000 de hectare.

În prezent, numărul personalului silvic cu atributii de control este de 399 de persoane, adica o persoană la 16.403 hectare.


Citeste si:

A sunat la 112 sa ANUNTE ca se fura padurea! Apoi a primit 1000 de lei AMENDA!

Descoperire fantastica intr-o padure langa Oradea!


Creșterea numărului de personal angajat să păzească pădurile ar presupune un efort bugetar, doar în 2015, de 500 de milioane de lei.

Salariile celor angajați în Garda Forestieră vor fi echivalente cu cele ale angajaților ANAF.

În plus, aceștia vor primi un spor de risc și o cotă parte din amenzile aplicate și din suma obținută prin valorificarea lemnului tăiat ilegal și confiscat.

Prin infiintarea acestei structuri, Guvernul speră să „reducă masiv tăierile ilegale”, dar nu își stabilește o țintă concretă în acest sens.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri