VREMEA de Florii si de Pasti! Ce TEMPERATURI vom avea in urmatoarele doua saptamani in fiecare regiune a tarii!

68

De Florii vremea se va mentine in jurul la 20 de grade in sudul si posibil si in vestul tarii, iar de Pasti vor fi asemanatoare, a declarat directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

Florinela Georgescu a aratat ca, potrivit prognozei pe doua saptamani pe care Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) o emite luni, vremea va fi foarte schimbatoare pana la Florii. Astfel, dupa aceste zile mai reci, urmeaza o perioada de incalzire pana spre jumatatea saptamanii, apoi o noua racire, la sfarsitul saptamanii, chiar de Florii, putand fi inregistrate temperaturi spre 20 de grade in sudul si posibil si in vestul tarii.

In celelalte regiuni va fi, dupa cum este normal, mai racoare si exista posibilitatea producerii de precipitatii, a precizat Georgescu.

„Exista semnalul ca temperaturile de Pasti vor fi ca cele de Florii, cum spune si traditia”, a mai spus Georgescu.

PROGNOZA METEO pe regiuni in intervalul 7-21 aprilie:

BANAT

In prima parte a intervalului, media temperaturilor maxime va depasi 20 de grade pe 8 aprilie, va scadea la 13 grade in 9 aprilie, urmand ca pana in jurul datei de 12 aprilie sa creasca treptat spre 19…20 de grade.

Similar, media minimelor termice nocturne va creste initial spre 8 grade, dar pe 10 aprilie va scadea la 3grade, pentru ca ulterior sa creasca treptat, pana la 7…8 grade. In a doua saptamana, valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, inregistrandu-se, in medie, temperaturi maxime de 15…17 grade si minime de 3…6 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa pana pe 8 aprilie si din nou in intervalul 11-13 aprilie. In celelalte zile vor fi ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai insemnate cantitativ.

Transparenta face diferenta