12.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiZECE beneficii ale mierii de albine

ZECE beneficii ale mierii de albine

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mierea este o binecuvantare pentru noi, iar beneficiile acesteia au fost cunoscute de mai mult timp decat ne putem imagina. Mierea nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie si poate fi inclusa in lista ta de super alimente. Iata zece beneficii ale consumului de miere potrivit celor de la banguplist.com:

10. O piele frumoasa

Fresh-Honey-Ointment

Mierea are proprietati anti-bacteriene, iar de aceste proprietati poate beneficia foarte mult pielea noastra atunci cand mierea este folosita in combinatie cu alte ingrediente. Industria farmaceutica naturala foloseste mierea si laptisorul de matca in multe produse destinate infrumusetarii.

9. Bacterii probiotice

214960964_e3a581c202

Contrar credintei populare, organismul nostru are nevoie de anumite bacterii pentru a functiona la capacitatile optime.

Anumite varietati de miere contin o mare cantitate de bacterii prietenoase. Printre aceste bacterii includem sase specii de lactobacili si patru specii de bifidobacterii. Acest aspect poate explica in mare parte de ce mierea are atat de multe proprietati terapeutice.

8. Vindeca arsurile si ranile

bee2

Aplicarea externa a mierii asupra suprafetelor afectate de arsuri sau in zona leziunilor s-a dovedit la fel de eficienta precum aplicarea tratamentului convential de sulfadiazina de argint. Nu a fost stabilit exact motivul eficientei mierii ca tratament in astfel de cazuri, dar se pare ca are legatura cu proprietatile acesteia anti-bacteriene.

7. Regleaza nivelul zaharului din sange

100-600x450

Cu toate ca mierea contine zaharuri simple, asta nu inseamna ca acestea au aceasi compozitie chimica precum cea a zaharului alb sau a indulcitorilor artificiali. Mierea contine combinatia exacta de fructoza si glucoza de care are nevoie organismul uman pentru a mentine sub control nivelul zaharului din sange. Anumite varietati de miere au un indice glicemic mai mic fata de altele, astfel dumneavoastra veti avea o mai mare libertate in alegerea sortimentului care vi se potriveste.

6. Medicament universal

Honeycomb slice

Mierea a fost folosita in medicina traditionala indiana, denumita medicina ayurvedica, cu peste 4000 de ani in urma. Mierea este vazuta in traditia ayurvedica ca fiind un medicament ce echilibreaza toate functiile organismului. Aceasta este benefica in tratarea problemelor de vedere, in lupta impotriva kilogramelor in plus, reprezinta un leac impotriva impotentei si a ejacularii premature, a problemelor urinare, pulmonare, a astmului si a problemelor intestinale.

Mierea este denumita de catre indieni “Yogavahi”, deoarece aceasta are proprietatea de a penetra cele mai adanci tesuturi ale organismului. Atunci cand mierea este folosita in combinatie cu anumite preparate din ierburi, beneficiile medicinale a acestora cresc datorita puterii de penetrare a mierii.

5. Reduce tusea si durerea in gat

raw-honey

Tusea este una dintre acele probleme de sanatate la care medicina gaseste doar o ameliorare temporara a simptomelor.

Mierea te ajuta in momentele in care te doare in gat sau in acele momente in care o tuse suparatoare nu te lasa in pace. Mierea, in cele mai multe din cazurile de tuse, poate fi la fel de eficienta precum clasicile siropuri pentru tuse. Mierea, consumata alaturi de o cana de lapte fierbinte este remediul perfect impotriva tusei, in plus o sa te ajute sa ai parte de un somn mai odihnitor.

4. Creste performantele sportive

comb-DSC_4171-M

Atletii Greciei Antice consumau miere, direct din faguri, pentru a-si mari capacitatea fizica si psihica in fata efortului. Medicina moderna a facut posibila demonstrarea teoriei potrivit careia, mierea este cel mai superior aliment in mentinerea nivelurilor de glicogen si in cazul imbunatatirii si refacerii dupa efort. Consumul fagurilor de miere nu este doar un remediu pentru mentinerea energiei fizice pe termen scurt, consumul acestora pe o perioada lunga de timp te poate ajuta sa te menti in forma si la o varsta inaintata.

3. Are proprietati antibacteriene si antifungice

BEES ON HONEY COMB

Unul dintre beneficiile principale ale mierii provin din factul ca aceasta are proprietati antibacteriene si antifungice. Fie ca este folosita prin aplicare directa asupra taieturilor, fie utilizata ca aliment. Proprietatile acesteia se fac mai simtite atunci cand este utilizata ca aliment. “Toate varietatile de miere au proprietati antibacteriene, deoarece albinele adauga o enzima care produce peroxid de hidrogen” ne explica Peter Rolan, director al Institutului de Cercetare al Mierii din Noua Zeelanda.

2. Reduce simptomele asociate ulcerului si ale altor boli gastro-intestinale

bees_6

Descoperiri recente au dus la concluzia ca mierea, dincolo de celelalte beneficii, are puterea de a fi un aliat de baza in cazul ulcerului si bolilor gastro-intestinale.

Ulcerul diabetic este una dintre cele mai comune afectiunii din zilele noastre. Cu toate ca exista o multime de medicamente care pot trata aceasta afectiune, acestea se dovedesc a fi inutile, asta deoarece anumiti pacienti au anumite probleme de sanatate care nu le permit folosirea acestor medicamente. In aceste cazuri intervine mierea.

1. Previne cancerul si bolile de inima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mierea contine antioxidanti si flavonoizi. Cu alte cuvinte, mierea are potentialul de a preveni cancerul si bolile de inima. Daca esti consumator de miere, esti mai putin supus riscului aparitiei acestor boli fata de cei care nu consuma.

 

Ultimele stiri