22.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiZECE lucruri interesante despre nuca de cocos

ZECE lucruri interesante despre nuca de cocos

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nuca de cocos poate fi considerata in acelasi timp un supliment alimentar, o bautura sanatoasa si un ingredient de cinci stele. Dar acestea nu sunt singurele calitati pentru care “fructul vietii” este cunoscut, potrivit celor de la listverse.com:

10. Nuca de cocos IV

iv-e1377529569956

Umila nuca de cocos ofera o multime de beneficii organismului uman atunci  cand este consumata, multe dintre aceste beneficii fiind obiect de studiu pentru multe cercetari stiintifice.

Dincolo de aceste beneficii, apa de nuca de cocos poate fi folosita cu succes ca substitut pentru plasma sanguina si a fost testata cu succes, ca posibil fluid intravenos in cazuri extreme. Exista cel putin o atestare a unui caz in care apa de nuca de cocos a fost folosita pentru a trata un pacient deshidratat, in insulele Solomon.

9. In primul Razboi Mondial a fost folosita la mastile de gaze

WWI-Gas-Mask-e1377529286376

In primul Razboi Mondia, atacurile cu gaze erau un lucru des intalnit, iar acest lucru a facut ca masca de gaze sa devina o necesitate. Mastile de gaze folosesc niste filtre de carbon pentru a filtra aerul proaspat, dar nu toate filtrele de carbon sunt create dupa acelasi model. Mastile de gaze produse in Statele Unite utilizau un carbune obtinut din arderea partii exterioare a nucilor de cocos. Acestia au aflat ulterior ca, mastile cu filtre din cocos sunt superioare celorlalte tipuri de filtre de carbon.

Chiar si acum, filtrele de carbon din nuca de cocos sunt folosite in continuare.

8. Maimute antrenate sa culeaga nuci de  cocos

monkey2-e1377529890842

Palmierii sunt inalti si ar fi destul de periculos pentru un om sa-si riste viata in schimbul a catorva nuci de cocos. De aceea, fermierii plantatiilor de nuca de cocos au atribuit aceasta sarcina unor specialisti in catarat.

In tinuturile tropicale, precum Sumatra, fermierii au antrenat maimutele sa culeaga nucile de cocos. Multi dintre fermieri controleaza maimutele prin niste funii, dar altii si-au antrenat atat de bine maimutele incat acestea raspund la comanda vocala a acestora.

7. Palatul de cocos

Coconut_Palace_Court-e1377562432351

Nuca de cocos nu este doar buna de mancat, este un excelent material de constructii. Cel putin asta a crezut fostul presedinte al Philipinelor, Ferdinant Marcos, atunci cand a cumparat Palatul de Cocos.

Cautand sa-l impresioneze pe Papa Ioan Paul al II-lea in timpul vizitei sale in Philipine, Marcos a ordonat construirea unui palat in valoare de 10 milioane de dolari. Imperiosul palat a fost construit din lemn de palmier, aproape in totalitate, mai exact 70% din constructie.

Oare palatul a fost pe placul Papei? Da, a fost, dar acesta a considerat ca este foarte pretentios pentru gusturile sale si a preferat ca pe durata vizitei sa locuiasca intr-un alt loc.

6. Arta nucii de cocos

coconut-e1377645333580

Artistii talentati pot transforma orice intr-o opera de arta, iar nuca de cocos nu constituie o exceptie de la aceasta regula. Nuca de cocos a fost folosita ca matrial pentru sculpturi. Nucile de cocos sunt reprezentative pentru carnavalurile si festivalurile de dans din tarile tropicale. In cadrul dansului traditional filipinez numit “maglalatik”, de exemplu, se leaga nuci de cocos de trupul dansatorilor.

5.Combustibil din nuca de cocos

gas-pump-e1377569483173

Cocosul este un combustibil eficient pentru organismul uman, dar stiai ca acesta este un combustibil eco pentru masinarii? Nucile de cocos sunt unele dintre alternativele la motorina, iar partea interesanta este ca se pot produce cantitati destule incat sa devina o alternativa a combustibililor clasici.

4. Nuca de cocos a permis depistarea rutelor de comert a popoarelor antice

coconut1

Nuca de cocos a reprezentat un factor cheie in dezvoltarea multor civilizatii. De curand, cercetatorii au descoperit rolul pe care nuca de cocos l-a jucat in scrierea istoriei.

Exista peste 1300 de tipuri de nuca de cocos, iar acestea pot fi separate in doua mari categorii, dupa originea acestora: cele care provin din Oceanul Pacific si cele originare din Oceanul Indian. Examinand originea nucilor de cocos, biologul Kenneth Olsens si echipa sa au reusit sa stabileasca rutele alese de civilizatiile antice, din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre.

3. Vodka de nuca de cocos

Vodka-shot-e1377633286281

O vacanta nu poate fi completa fara o bautura racoritoare de nuca de cocos. Dar, daca vrei sa petrece, nu exclude din prima nuca de cocos.

In Filipine, din nuca de cocos se produce o bautura alcoolica numita lambanog. Aceasta bautura traditionala este produsa acasa, dar anumite distilerii comerciale produc aceasta bautura in combinatie cu cateva arome, precum cea de mango.

2. Armura de nuca de cocos

armor1-e1377634038934

Armurieri din micul arhipelag Micronesian numit Kiribati au inventat un costum din fibrele nucii de cocos. Acesta forma primitiva de armura are in componenta toate componentele unei armuri obisnuite si are scopul de a proteja purtatorul acesteia de loviturile cu pietre.

1. Nuca de cocos in muzica

guitar-e1377644222111

Pana acum, banuim ca ai realizat ca nuca de cocos este cu adevarat un fruct popular. De fapt, acest fruct a inspirat artisti, precum Harry Nilson. Acesta a creeat o piesa in care vedeta principala este nuca de cocos. Cantecul se numeste “cocosul” si a fost un hit in perioada anilor  ’70.

Ultimele stiri