Acasă Social Zeci de perchezitii la medici si farmacisti din Hunedoara si Timis, privind...

Zeci de perchezitii la medici si farmacisti din Hunedoara si Timis, privind RETETE FALSE de 3,3 mil. de lei!

21

1farmacieZeci de perchezitii in Hunedoara si Timis, la medici si farmacisti care ar fi eliberat sute de retete false pentru medicamente, in special oncologice, apoi le-au decontat la CAS Hunedoara prin societati care detin farmacii, incasand ilegal 3,3 milioane de lei.

Anchetatorii au descins la locuintele membrilor unui grup infractional organizat suspectat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul farmaceutic. Totodata, politistii si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism fac perchezitii la patru farmacii si doua cabinete medicale din judetele Hunedoara, Timis si Sibiu.

La finalul perchezitiilor, 35 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOTBiroul Teritorial Hunedoara.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2010 – 2012, doi medici de la Spitalul Judetean Hunedoara – Sectia oncologie au completat in fals sute de retete cu medicamente, in special oncologice sau adjuvante, substante cu valori mari, pentru pacienti cu afectiuni oncologice aflati in tratament, au precizat procurorii DIICOT intr-un comunicat de presa.

„Retetele au fost predate liderilor gruparii si depuse ulterior pentru decontare, prin inducerea in eroare a reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Hunedoara, prin intermediul a trei societati comerciale care detin farmacii in municipiile Hunedoara si Deva, fiind incasata astfel, in mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei”, potrivit DIICOT.

Medicii care eliberau retetele primeau de la reprezentantii farmaciilor diverse sume de bani, in functie de cantitatea de medicamente prescrisa ce urma sa fie decontata.

Pentru a ascunde provenienta sumelor de bani incasate ilegal prin decontarea retetelor false, membrii gruparii le-au inregistrat ca imprumuturi din partea asociatilor firmelor pe care le detineau. De asemenea, membrii gruparii au inregistrat in evidentele contabile ale celor trei farmacii facturi fictive din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise si decontate ilegal de la alte societati comerciale infiintate in acest scop, potrivit anchetatorilor.

„Aceste firme erau ulterior instrainate altor persoane, care semnau actele de cesionare in schimbul unor sume modice, fara a primi in realitate activele si arhiva. Pentru a influenta rezultatul cercetarilor, membrii grupului infractional organizat au modificat in repetate randuri evidentele contabile si actele de gestiune ale medicamentelor, urmarind inducerea in eroare a organelor de control care au efectuat verificarile financiar-contabile in cauza. De asemenea, au intocmit acte fictive din care rezulta in mod fals distrugerea unor cantitati de medicamente negasite pe stoc cu ocazia controlului”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Rulajul sumelor de bani realizat prin intermediul firmelor controlate de catre membrii gruparii depaseste suma de 11 milioane de lei, sustin procurorii DIICOT.

Politia Romana a precizat ca, pe parcursul anchetei, grupul infractional organizat a fost sprijinit de o grefiera de la Tribunalul Hunedoara si de sotul acesteia, care au transmis unuia dintre medici ca instanta a autorizat interceptarea si inregistrarea convorbirilor telefonice.

Totodata, in aceasta cauza este cercetata si o alta persoana, pentru sprijinirea grupului infractional, fiind suspectata ca a primit 10.000 – 15.000 de euro de la un membru al gruparii, asigurandu-l ca are influenta la conducerea Garzii Financiare si ca poate influenta rezultatul verificarilor, potrivit Politiei Romane.

Prejudiciul creat de membrii gruparii infractionale a fost estimat pana in prezent la aproximativ trei milioane de lei, din care 1,3 milioane de lei reprezinta inselaciunea la casa de asigurari de sanatate, 1,4 milioane de lei – delapidare si 140.000 de lei spalare de bani, au mai aratat politistii.

Cercetarile vor fi extinse si cu privire la alte persoane si societati comerciale implicate, existand indicii ca prejudiciul total depaseste 11 milioane de lei.

Gruparea a fost destructurata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)Biroul Teritorial Hunedoara, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba si Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAdio „produs in UE”! Pe toate etichetele produselor comercializate in Romania va fi trecuta tara de provenienta!
Articolul următorLicitatia pentru CFR Marfa va porni de la 800 de milioane de lei!