Scandal intre productorii de alimente si marile lanturi de magazine, inainte de reducerea TVA.  Marii retaileri sunt acuzati ca au scumpit produsele la raft cu o luna inainte de taierea TVA, iar romanii nu vor mai simti nicio scadere de pret. Guvernul s-a sesizat si va controla, cu Consiliul Concurentei, daca reducerea TVA la alimente se reflecta in pret.
Raft-supermarket
Cu o luna inaintea reducerii TVA la alimente, unele din produsele care ar fi trebuit sa se ieftineasca au fost deja scumpite de marile lanturi de magazine, spun producatorii.

Cresterea pretului alimentelor cu cateva zeci de procente va face ca, dupa scaderea TVA de la 24 la 9 la suta, pretul sa ramana neschimbat pentru romani, iar de castigat sa aiba doar marile lanturi de magazine.

Reprezentantii marilor lanturi de magazine sustin ca nu este vorba de o actiune coordonata, iar cei care scumpesc alimentele risca sa ramana fara clienti.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca autoritatile vor monitoriza preturile la raft pentru a se asigura ca ieftinirile se aplica asa cum trebuie.

Astfel, dupa taierea TVA, romanii vor putea cumpara produse alimentare mai ieftine cu aproximativ 10 la suta.

 Sursa: Antena3.ro