13.8 C
București
vineri, aprilie 10, 2020

Amenzi usturatoare pentru crescatorii de caini vagabonzi

BOR anunta cum va decurge Pastele anul acesta: Credinciosii sa iasa la ferestre si pe balcoane!

Pelerinajul de Florii se suspendă anul acesta. Ramurile de salcie vor fi binecuvântate în biserică și vor fi distribuite de către voluntari credincioșilor din parohie...

Persoanele care hranesc cainii fara stapan ar putea fi amendate cu pana la 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusa in proiectul de modificare a hotararii din 2009 privind controlul reproductiei cainilor in Capitala, a declarat coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu.

Decizia introducerii unei masuri sanctionatorii a fost luata in urma comentariilor si propunerilor facute de cetateni la proiectul pentru modificarea Hotararii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproductiei cainilor in Municipiul Bucuresti, in perioada in care acesta s-a aflat in dezbatere publica.

„Nu urmarim sa amendam un copil care arunca un biscuite unui caine pe strada. Urmarim sa reducem numarul agresiunilor cainilor fara stapan indreptate catre cetateni”, a spus Razvan Bancescu.

Unul dintre studii, facut de Institutul Superior de Sanatate din Italia, arata ca agresivitatea cainilor creste din cauza organizarii animalelor in haite, lucru care se intampla, in primul rand, atunci cand acestea sunt hranite in grup.

„Singurul parametru care se supune cu succes controlului este alimentarea cu hrana. Autoritatile trebuie sa solutioneze in mod corect problema gunoiului, infiintand depouri pentru gunoi si hrana, inaccesibile cainilor (prin ingradire, folosindu-se containere inaccesibile pentru caini etc.) si indeosebi instruirea oamenilor in vederea neabandonarii resturilor alimentare pe strazi si in scopul de a nu hrani liber cainii comunitari. Hranirea constanta a cainilor comunitari conduce atat la reproducere sporita cat si la alcatuirea haitelor”, potrivit studiului citat.

Alte doua studii, efectuate de angajatii Primariei Capitalei, au aratat ca hranirea regulata a cainilor in anumite zone duce la organizarea animalelor in haite.

 

- Reclama -
- Reclama -

Ultimele stiri