Acasă ACTUALITATE Anunt FARA PRECEDENT! Biserica Ortodoxa Romana NU MAI FACE SLUJBE de inviere...

Anunt FARA PRECEDENT! Biserica Ortodoxa Romana NU MAI FACE SLUJBE de inviere in orice biserica!

Anul acesta, pentru prima dată în istoria post-decembristă a României, slujba de Înviere nu se va mai ține în toate bisericile. Au mai ramas doar doua saptamani pana la Paste, asa ca inspectorii ISU au inceput sa verifice daca bisericile au stingatoare, iesiri de urgenta marcate sau planuri in caz de incendiu.

In plus, preotii au primit instructiuni speciale ca sa stie cum sa procedeze daca apare focul. De altfel, Patriarhia a emis vineri un set de reguli pentru toate bisericile. Este de preferat ca slujba de Înviere sa se desfasoare in afara lacasurilor de lemn, iar slujbele in cele acoperite de schele, vor fi complet interzise.

Bogdan Teleanu, reprezentantul Patriarhiei Romane: „Sa inlature orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele si in majoritatea bisericilor aceste covoare sunt scoase, usile bisericii sa fie deschise”. Din biserici nu trebuie sa lipseasca nici stingatoarele si nici planul de evacuare. De asemenea, preotii au fost instruiti cum sa actioneze in caz de dezastru.

Preotii ii roaga pe credinciosi ca in caz de incendiu sa pastreze randuiala din biserica, astfel incat doar barbatii sa iasa prin altar, iar femeile sa foloseasca usa principal. Exista, insa, si biserici in cazul carora slujba de inviere va fi complet interzisa. Patriarhia recomanda evitarea desfasurarii slujbelor in biserici aflate in renovare si interzice slujbele in lacasurile acoperite de schele.

Tot Patriarhia ii roaga pe cei care vor participa la Sfanta Liturghie sa nu parcheze langa biserici si sa nu blocheze portile, pentru ca pompierii sa poata interveni. Iar dupa terminarea Slujbei de Înviere, toti preotii trebuie sa se asigure ca nicio lumanare nu va ramane aprinsa in biserica, informează PRO TV.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentO BOALA MISTERIOASA a lovit Rusia! Doctorii NU STIU ce sa faca!
Articolul următorCreatura ciudata descoperita de niste tarani in Muntii Carpati! Oamenii de stiinta spun ca ar putea fi MUTANT!