Acasă Retail Asaltul lanturilor comerciale. Lidl si Mega Image ignora criza si deschid magazin...

Asaltul lanturilor comerciale. Lidl si Mega Image ignora criza si deschid magazin dupa magazin

52

Cele mai agresive lanturi comerciale pe segmentul inaugurarii de locatii noi, Lidl si Mega Image, incearca sa castige cat mai mult din piata de retail din Romania.

Lidl a punctat ieri magazinul cu numarul 145, deschizand o noua unitate de vanzare in Sighetu Marmaţiei pe Strada Bogdan Vodă nr. 74-84.

Lantul comercial de discount s-a alaturat retailului autohton de putin timp, iar de anul trecut a pornit cea mai agresiva expansiune in Romania. Firma a reusit sa atinga in 2011 o cifra de afaceri de aproape 400 de milioane euro. Rezultatul este unul onorant in conditiile in care Lidl a venit in tara noastra la o distanta de 15 ani dupa ce alte companii de profil importante au ocupat comertul autohton.

Oficialii grupului german anunta ca Lidl va continua investiţiile în România în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel naţional. Lidl are în prezent mai mult de 3.000 de angajaţi în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central. Magazinele brandului german au reusit sa ataga atentia cumparatorilor romani datorita tipului de comert pe care il practica. Lidl activeaza in segmentul de discount, 80% din gama pe care o distribuie fiind formata din produse marca proprie vandute la preturi mai reduse.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de ţări şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea celor aproximativ 9.000 de magazine. Cu peste 170.000 de angajaţi, Lidl se numără printre primii 10 comercianţi de produse alimentare la nivel mondial. 

Mega Image a ajuns la 155 de magazine

Nici brandul Mega Image nu se lasa si deschide astazi un nou magazin, situat în Bulevardul Bucureştii Noi, nr. 7 – 9, Sector 1, Bucureşti. Noua locatie va avea o suprafaţă de vânzare de aproximativ 800 mp. În sortimentaţia unitatii inaugurate astazi se vor regăsi şi mărcile proprii Mega Image: 365, Delhaize, Care, BIO, ECO, Le Boucher şi Gusturi Româneşti, produse speciale, produse ecologice şi nu în ultimul rând produse cu specific românesc, oferite prin parteneriate cu producatori locali.

Mega Image pătrunde astfel tot mai mult în proximitate, devenind unul din cei mai puternici jucători din retail ce se aproprie din ce în ce mai mult de clienţi, pe un teritoriu familiar acestora, uşurându-le astfel modul de a-şi realiza cumpărăturile.Lantul comercial are o reţea de 155 de magazine, din care 118 sub brand-ul Mega Image, iar 37 Shop&Go.

Oficialii companiei spun ca vor continua deschiderile în octombrue, având în plan inaugurarea a încă 7 magazine până la finalul lunii. In ciuda crizei economice, Mega Image a avut o ascensiune pozitiva in 2011 atingand o cifra de afaceri neta de aproape 280 de milioane euro.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos