Acasă Social ATENTIE SOFERI! Ridicarea masinilor parcate ilegal in sectorul 3, reluata!

ATENTIE SOFERI! Ridicarea masinilor parcate ilegal in sectorul 3, reluata!

33

Atentie soferi! Primaria sectorului 3 vrea sa reia activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar pe raza sectorului. In urma cu cateva zile Politia locala sector 3 a scos la licitatie delegarea de gestiune prin concesiune a acestui serviciu pe o perioada de 5 ani. Termenul de depunere a ofertelor este 29 decembrie 2014.

masini ridicate sector 3

Primaria sectorului 3 a ridicat masinile parcate ilegal, in urma cu cativa ani, insa activitatea a fost sistata in preajma alegerilor locale din 2012. In prezent se ridica masinile stationate neregulamentar din sectoarele 1, 4 si 6.

Consiliul local sector 3 a reaprobat anul trecut delegarea serviciului de ridicare a masinilor parcate neregulamentar. Potrivit studiului de fezabilitate adoptat de alesii locali din sectorul 3, Primaria sectorului 3 are in administrare 659 de strazi si 790 alei intre blocuri.

 „Sectorul 3 se confrunta in ultimii ani cu probleme de trafic si cu ambuteiaje, generate printre alte motive principale si de stationarea neregulamentara a vehiculelor/remorcilor atat pe partea carosabila cat pe spatii nepermise. Indisciplina conducatorilor de vehicule obstructioneaza traficul rutier, reducand fluiditatea acestuia, blocand accesul in institutii, deplasarea mijloacelor de transport in comun in bune conditii, a masinilor de salvare, pompieri sau de ridicare a rezidurilor menajere, impiedica circulatia pietonilor pe trotuare, impiedica accesul in parcarile special amenajate, duce la ocuparea abuziva a domeniului public, contribuie la degradarea spatiilor verzi”, motiveaza Primaria decizia.

Vor fi ridicate masinile care nu respecta urmatoarele reguli:

  • vehiculele/remorcile stationate pe trotuar, daca nu se asigura spatiu de cel putin 1 m pentru circulatia pietonilor.
    vehiculele/remorcile care ocupa abuziv locurile de parcare inchiriate potrivit legii, altele decat cele pentru care s-a eliberat autorizatia de parcare, conform HCGMB nr. 124/2008;
  • vehiculele/remorcile stationate in dreptul cailor de acces in institutii publice/ private, parcari, garaje, precum si in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
  • vehiculele/remorcile stationate pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap, ocupate de catre o persoana neindreptatita, precum si pe alte locuri de parcare rezervate;
  • vehiculele, altele decat cele care efectueaza transport in regim taxi si transport public de calatori prin servicii regulate, stationate in locurile de asteptare clienti pentru transportul in regim taxi si in statiile publice sau punctele de imbarcare/debarcare calatori destinate transportului de persoane in trafic local, judetean, interjudetean sau international;
  • vehiculele stationate in parcuri, alei pietonale, zone verzi, piete, piatete, scuaruri, peluzele dintre carosabil si trotuare, insule de dirijare a traficului.

Din incasarile realizate in fiecare luna de firma care va concesiona serviciul, Primaria va primi o redeventa de cel putin 1%, valoarea exacta fiind stabilita prin licitatie.

Sursa: B365

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos