Acasă Social Averile angajatilor Oltchim sunt controlate. Statul ii ajuta doar pe cei cu...

Averile angajatilor Oltchim sunt controlate. Statul ii ajuta doar pe cei cu venituri sub salariul mediu pe economie

55


Mariana Campeanu sustine ca lista bunurilor care urmează să fie verificate a fost redactată conform legilor aplicate în cazul altor ajutoare sociale.

Oficialul guvernamental a precizat ca, până în prezent, au fost efectuate 300-320 de anchete sociale, aflate încă în analiză, iar Guvernul estimează că verificările vor fi încheiate cel târziu vineri pentru circa o mie de salariaţi Oltchim. In momentul in care analiza se va finaliza, Cabinetul Ponta va emite o hotărâre pentru acordarea de ajutoare către angajaţii în cazul cărora se va decide că au dreptul la un astfel de sprijin.

O să analizăm fiecare caz în parte, lista va fi nominală. Avem bani pentru 1.400 lei în două tranşe pentru toţi salariaţii, dacă va fi cazul. Nu cred că va fi cazul chiar pentru toţi salariaţii, dar avem bani pentru toţi salariaţii”, a explicat ministrul Muncii.

Acum doua saptamani , Executivul a decis ca salariatii Oltchim trebuie sa primeasca sprijin de urgenta din partea statului, iar suma pentru fiecare lucrator a fost fixata la 1.400 de lei, in doua transe. Banii provin din fondurile Ministerului Muncii.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos