Acasă Dezvoltare personala Care este cea mai potrivita varsta pentru casatorie?

Care este cea mai potrivita varsta pentru casatorie?

37

In ultimul secol varsta cea mai frecventa la care se casatoresc tinerii a crescut de la 20 de ani pana dupa 30 de ani. Gasiti mai jos cateva motive pentru care casatoria dupa 30 de ani este mai indicata.

1. “Ti-ai mancat malaiul” – cu alte cuvinte, pana la 30 de ani cu siguranta ai avut parte de o viata amoroasa mai variata, de aventuri de-o noapte, de impliniri si despartiri. Toate experientele acumulare in anii ’20 te vor ajuta sa-si prioritizezi dorintele proprii in legatura cu partenerul si te vor feri de regretul “Nu mi-am trait viata inainte de casnicie” care poate aparea foarte des in cazul persoanelor casatorite de tinere.

2. Ai avut sificient timp sa-ti revii dupa “marea despartire” – fiecare are o “mare despartire” in anii ’20, o deceptie majora in dragoste care, chiar daca aparent a trecut, poate lasa urme adanci care sa afecteze, in timp, o noua relatie de cuplu. Cu cat trece mai mult timp intre “marea despartire” si momentul casatoriei, cu atat acea persoana este mai pregatita emotional si psihic sa se angajeze la o viata in doi.


Citeste si:

De ce tot mai multe FEMEI aleg sa-si pastreze numele dupa CASATORIE?!

Cele mai mari diferente intre fata cu care te intalneai odata si femeia cu care esti casatorit!


3. Te-ai format deja ca om – in anii ’20 oameni sunt inca in plina formare, se descopera pe sine, isi stabilesc nevoile, prioritatile, dorintele, asteptari. Insa toate in timp. Abia dupa varsta de 30 de ani omul se formeaza, se contureaza cu exactitate ca persoana. Persoanele care se casatoresc dupa implinirea varstei de 30 de ani prezinta mai putine riscuri de a spune, la un moment dat: “Nu te mai recunosc. Eu nu asa te-am cunoscut!”.

Mai multe pe lyla.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos